OGLASILA SE MAJKA MALOG DEČAKA KOME JE HEROJ IZ "POTERE" UPLATIO NOVAC: "Veliki je stres za Todora u ovako krhkom zdravstvenom stanju"

Autor:

Vesti

26.12.2023

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Todor se trenutno nalazi u bezizlaznoj situaciji jer nijedna klinika ne može da ponudi adekvatno lečenje, već samo ispitivanja.

OGLASILA SE MAJKA MALOG DEČAKA KOME JE HEROJ IZ "POTERE" UPLATIO NOVAC: "Veliki je stres za Todora u ovako krhkom zdravstvenom stanju"

Foto: RTS/printscreen

Veljko Kotlaja

Poslednja epizoda kviza "Potera" ostavila je gledaoce u šoku kada je takmičar Veljko Kotlaja odlučio da osvojeni novac donira za lečenje dvogodišnjeg Todor Stojanovića. Veljko je student treće godine istorije na Filozofskom fakultetu u Beogradu i uspeo je da odbrani sumu od milion i po dinara i zajedno s ostalim takmičarima pobedi u finalnoj igri.

Dvogodišnji Todor je prošao kroz teške zdravstvene probleme od samog rođenja. Sa uredno vođene i kontrolisane trudnoće, Todor se suočio sa neonatalnom konvulzijom i obostranom upalom pluća u prvim danima svog života. Majka dečaka, Monika Živojinović, ističe da su proveli mnogo vremena na intenzivnoj nezi, a lečenje je bilo jako skupo. Todor se trenutno nalazi u bezizlaznoj situaciji jer nijedna klinika ne može da ponudi adekvatno lečenje, već samo ispitivanja.

Porodica malog Todora saznala je za gest takmičara gledajući kviz, a bili su iznenađeni i dirnuti Veljkovom odlukom da donira novac. Veljko je odlučio da svoj dobitak donira upravo nakon što je video vest da je Todoru potrebna pomoć, a porodica je primetila veliku uplatu na Todorov račun tokom avgusta, ali nisu znali ko je to učinio sve do gledanja kviza, prenosi Kurur.rs.

- Bili smo u Turskoj, gde su Todoru rađene analize, trenutno smo kod kuće. Otišli smo na dijagnostiku i lečenje, međutim, njegovo stanje se tamo iskomplikovalo. Većinu vremena je proveo na intenzivnoj nezi, koja je bila jako skupa. U tom periodu smo aktivno sakupljali novac da bismo mogli da isplatimo troškove. Klinika nam, nažalost, nije ponudila ništa osim dijagnostičkih ispitivanja. Kad je dovoljno ojačao da može da putuje, vratili smo se u Srbiju - započela je i dodala:

- Nažalost, još uvek nismo dobili potvrdan odgovor nijedne klinike koja bi mogla da pomogne u lečenju. Todor je u boljem stanju, budi se, uspeva da diše bez respiratora određeni deo dana, ali nema drastičnog pomaka u njegovom zdravlju. Aktivno vežbamo i tražimo rešenje po svetu. Iz tog razloga nismo isključili račun u Fondaciji "Budi human" , jer novac koji tu skupljamo koristimo da platimo konsultacije s klinikama koje koštaju od 1.500 dolara pa naviše - rekla je Todorova majka.

Jasno je da je Veljkov gest naišao na veliku zahvalnost porodice, iako Todor trenutno nije u životnoj opasnosti, gest takmičara je naišao na veliko poštovanje i divljenje.

- Većina klinika nije sigurna da može da pomogne i uspostavi dijagnozu, jer smo uradili iscrpna genetska ispitivanja. Ne znaju u kom smeru bi tragali dalje. Jedino što nude da mogu ponovo da odrade su ispitivanja. Mislimo da je besmisleno da se uputimo na tako veliki put i apelujemo za novac, da bi nas u najboljem slučaju samo vratili bez ikakvog rešenja. Veliki je stres za Todora u ovako krhkom zdravstvenom stanju. Uspeli smo da dobijemo pozitivan odgovor od klinike u Teksasu koja se bavi rehabilitacijom. Probaćemo njihov kućni program, jer još uvek nismo spremni za putovanje na intenzivan program - objasnila nam je Monika Živojinović.


Veljko Kotlaja, osim što je student istorije, pokazao je izuzetnu humanost i saosećanje prema malom Todoru. Njegov herojski gest ostavio je dubok trag ne samo u kvizu "Potera", već i u srcima mnogih ljudi koji su čuli za ovu priču.

Gledali smo kviz i tada smo saznali za njegovu odluku. Iznenadili smo se. Nismo apelovali u prethodnom periodu. Ima dece kojoj je stvarno hitan novac, naročito deci-leptirima. Postoji lek za njih, ali je jako skup. Zbog toga nismo apelovali za novac, jer smatramo da je u ovom momentu novac potrebniji nekom drugome. Letos smo videli veliku uplatu na Todorov račun i iznenadili smo se. Zanimaolo nas je ko je uplatio, ali nismo mogli da pronađemo Veljka Kotlaju. Sinoć smo gledali kviz i shvatili da je to on. Tokom avgusta na portalima je deljena vest daje Todoru potrebna pomoć, ali to je bila stara vest. Pretpostavljam da je on to video i uplatio. Iznenadio nas je njegov potez, kako je uspeo da pronađe Todora. Svakog ko je kontaktirao s nama u poslednjem periodu uputili smo na drugu decu. Takmičar kviza nije kontaktirao s nama, verovatno je podatke pronašao u nekoj objavi i doneo odluku. Zahvalni smo mu na gestu, ali Todor trenutno nije u životnoj opasnosti - zaključila je.

Krajnje humano i nesebično, Veljkova odluka da svoj dobitak donira za lečenje malog Todora Stojanovića zaslužuje najveće poštovanje i divljenje celokupne javnosti.ž

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading