NAJSAVREMENIJI DIJAGNOSTIČKI APARATI, A TEK ĆE DA SE ULAŽE: Dr Sanja Radojević Škodrić posetila bolnicu Zdravstvenog centra u Aranđelovcu (FOTO)

Autor:

Vesti

26.12.2023

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S obzirom na to da bolnica već ima najsavremenije mamografe, u januaru će biti zaposlen još jedan radiolog kako bi mogao da počne da se radi i planirani skrining dojke.

NAJSAVREMENIJI DIJAGNOSTIČKI APARATI, A TEK ĆE DA SE ULAŽE: Dr Sanja Radojević Škodrić posetila bolnicu Zdravstvenog centra u Aranđelovcu (FOTO)

Foto: RFZO

Sanja Radojević Škodrić u Aranđelovcu

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanja Radojević Škodrić posetila je bolnicu Zdravstvenog centra u Aranđelovcu gde je istakla da je ova nedavno kompletno rekonstruisana bolnica, opremljena najsavremenijim dijagnostičkim aparatima što pacijentima omogućava visok nivo zdravstvenih usluga. 

Cilj države jeste, kako je naglasila, da svaka bolnica ima dijagnostički centar opremljen poput kliničkih centara.

- Bolnica u Aranđelovcu raspolaže najsavremenijim dijagnostičkim aparatima, a dijagnostički centar biće kompletiran sledeće godine kada treba da stigne magnetna rezonanca i angio sala - rekla je Radojević Škodrić i dodala da će bolnica dobiti i sanitetska vozila i putnički automobil za terenski rad. 

Prema rečima direktorke RFZO, ono što nedostaje, jeste stručni kadar. 

- Dok mladi lekari ne završe specijalizaciju, pacijente u ovoj ustanovi pregledaće lekari iz drugih gradova. S obzirom na to da bolnica već ima najsavremenije mamografe, u januaru će biti zaposlen još jedan radiolog kako bi mogao da počne da se radi i planirani skrining dojke. Osim toga, u narednom periodu više pažnje posvetićemo edukaciji lekara u okviru koje će u Aranđelovac dolaziti domaći i strani stručnjaci - navela je Radojević Škodrić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading