PRVI PUT U SRBIJI: Organizovan sastanak svih udruženja poljoprivrednika sa predsednicom Vlade i resornim ministrom

Autor: D.B.

Vesti

26.12.2023

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo se desilo prvi put u Srbiji.

PRVI PUT U SRBIJI: Organizovan sastanak svih udruženja poljoprivrednika sa predsednicom Vlade i resornim ministrom

Foto: Shutterstock

Zgrada Vlade Srbije

Prvi put u Srbiji, održan je sastanak svih udruženja poljoprivrednika sa predsednicom Vlade i resornim ministrom. Cilj ovog istorijskog sastanka bio je uspostavljanje dijaloga između poljoprivrednika i Vlade Srbije, sa namerom da se transparentno informišu o subvencijama koje će biti na rekordnom nivou u 2024. godini.


Inicijativu za ovaj vid dijaloga pokrenula je premijerka Ana Brnabić, kako bi se na jednom mestu okupili stočari, ratari, voćari, pčelari, vinogradari i ostali poljoprivredni proizvođači. U radu sastanka učestvovali su predstavnici čak 65 organizacija, što je pokazatelj velike podrške ovom događaju.


Jedna od ključnih tema sastanka bila je subvencija od 300 evra po hektaru za sertifikovano seme ratara, a posebno je istaknuto da ova mera neće uticati na planirane subvencije za druge grane poljoprivrede. Ovakav pristup pokazuje da Vlada želi da podrži sve grane poljoprivrede na ravnomernom nivou.


Cilj ovog dijaloga jeste prevazilaženje svih izazova sa kojima se srpska poljoprivreda može suočiti u budućnosti. Premijerka je naglasila da je važno rešavati probleme na principima solidarnosti i uz međusobni dogovor, kako bi se osiguralo da poljoprivreda ostane jaka i konkurentna.

Posebna pažnja posvećena je promenama koje donose razvoj novih tehnologija i klimatske promene. Premijerka je istakla važnost prilagođavanja srpske poljoprivrede novim tehnologijama kako bi bila konkurentna u budućnosti. Takođe, naglasila je da će zemlje koje su do sada bile zavisne od uvoza hrane postati veliki proizvođači hrane u budućnosti, što otvara nove mogućnosti za srpske poljoprivrednike.

Ovaj istorijski sastanak predstavlja važan korak ka jačanju dijaloga između poljoprivrednika i Vlade, kao i ka postizanju održivog razvoja poljoprivrede u Srbiji.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Danijela

26.12.2023 16:58

SNS radi sve po propisima i kako treba.

Kristina

26.12.2023 17:24

Državni vrh Srbije vodi odgovornu politiku.

Danijela

26.12.2023 17:25

U SNS svako radi svoj posao.

Goran

26.12.2023 18:09

Lepa vest i veliki korak za sve poljoprivrednike!