Humana srca obnavljaju Dečju kliniku u Nišu

Autor:

Vesti

12.12.2023

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fondacija Humana srca je još jednom pokazala veliko srce, odlučivši da isfinansira rekonstrukciju dva odeljenja Dečije pedijatrije, Univerzitetskog kliničkog Centra u Nišu.

Humana srca obnavljaju Dečju kliniku u Nišu

Foto: ST/Nemanja Pančić

- Infektivno odeljenje i odeljenje dnevne bolnice će dobiti sasvim novi izgled, u potpunosti će biti rekonstruisani podovi, zidovi, elektro i kanalizacone instalacije, a biće obezbeđeni i novi nameštaj i oprema. Vrednost donacije je oko 17.500.000 dinara - rekla je Nikolina Đujić, izvršni direktor Fondacije i zahvalila se ministarki i Univerzitetskom kliničkom centru Niš na podršci koju su pružili prilikom osmišljavanja projekta.

- Svake godine, kroz Dečiju kliniku u Nišu prođe na desetine hiljada najmlađih pacijenata, ne samo iz Srbije, nego i iz susednih zemalja, jer predstavlja Regionalni zdravstveni centar i kao takav zaslužuje da mu se posveti pažnja - istakli su direktor Kliničkog centra Zoran Perišić i  direktorka klinike prof dr Jelena Vojinović.

Predstavnici Fondacije i ministarka zdravlja prof dr Danica Grujičić su sa predstavnicima klinike obišli bolnicu i odeljenja predviđena za rekonstrukciju i dogovorili dalje korake.

 
- Lepo je kada se neko seti zdravstva i kada je zdrav i kada vodi računa posebno o našim najmlađim sugrađanima i da im boravak koji nikada nije lep makar donekle olakša lepšim uslovima - rekla je ministarka i zahvalila se fondaciji "Humana srca". Takođe je najavila da će ministarstvo za ovaj projekat obezbediti medicinsku opremu.

Poseta je završena potpisivanjem ugovora o donaciji između Fondacije i dečje klinike, a početak radova se očekuje već krajem decembra.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading