IMATE PRILIKU DA RAČUN ZA STRUJU SMANJITE I ZA TREĆINU! Elektro-mehaničar objašnjava na koji način da tokom zimskih meseci uštedite novac!

Autor:

Vesti

05.12.2023

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će vam dosta olakšati!

IMATE PRILIKU DA RAČUN ZA STRUJU SMANJITE I ZA TREĆINU! Elektro-mehaničar objašnjava na koji način da tokom zimskih meseci uštedite novac!

Foto: shutterstock, eps

Branko Zrnić, elektro- mehaničar kaže da se danas ljudi greju na različite izvore toplote. Prema njegovom iskustvu, TA peć je najpouzdaniji izvor grejanja, a da bi ona bila efikasnija onda bi trebalo da se stavljaju u najhladnije prostorije i delove kuće - kao na primer uz prozor kako bi računi za struju bili manji.

- Hladan vazduh će terati tu toplotu od peći ka sredini i ostalim delovima prostora. Na taj način ceo stan će biti topliji. Ukoliko je držite bliže vrata, polovina prostorije biće hladnija - objasnio je majstor.

Kada je reč o triku sa aluminijumskim folijama koje bi trebalo okolo radijatora ili peći da zadrže toplotu, majstor Branko ističe da one iz njegovog iskustva nemaju nikakav efekat.

TA peć uključivati noću

TA peć se puni noću kada je jeftina struja i kada se napuni, isključi se termostat da ne može više da 'vuče' potrošnju i onda se koristi samo ventilator po potrebi. Tako vi iz akumulirane toplote izbacujete količinu toplote koja vam je neophodna. Više od trećine računa za struju se može uštedeti na taj način. Ako držite peć stalno uključenu to znači da ona ima mali kapacitet ili je jednostavno velika prostorija - objasnio je majstor.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading