BEOGRAĐANKA NASELA NA PERFIDNU PREVARU NA INTERNETU - Za nekoliko minuta skinuto joj je sve sa računa: "Bilo je previše dobro da bi bilo istinito"!

Autor:

Vesti

29.11.2023

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojka iz Srbije bila je na meti prevaranta koji joj je sa kartice skinuo novac.

BEOGRAĐANKA NASELA NA PERFIDNU PREVARU NA INTERNETU - Za nekoliko minuta skinuto joj je sve sa računa: "Bilo je previše dobro da bi bilo istinito"!

Foto: Shutterstock

Nervozna žena

Naime, ona je na društvenim mrežma naišla na oglas za posao i nije ni slutila da će biti prevarena i da će prevaranti da joj skidaju novac sa računa.

- Na Fejsbuku devojka ima mnogo oglasa na svoje ime kako nudi online posao od kuće i u naslovu piše da isplaćuje unapred. Pitala sma je o čemu se radi, kaže da je u pitanju američka firma koja hoće da se probije na naše tržište i da je moj posao da na Fejsbuk storiju kačim reklamu u periodu 20-21 sat i da je to cela poenta. Pitala sam da li postoji neka caka, pošto je previše dobro da bi bilo istitnito, ona je sve savršeno obrazložiladoslovno namaže oči i pretvara se da je to stvarno to i pošalje čak sliku gde joj se neki dečko zahvaljivao kako mu je život promenila - opisala je šemu prevare ova devojka na Instagram profilu serbialive_beograd.

- Uglavnom, ja sam na to nasela i tražila mi je joj slikam karticu, što sma i uradila, ali tako da se vidi samo broj računa. Ne bih slikala, ali je ona čak i poslala slike kartice neke devojke kako bi to trebalo da se slika. Uglavnom, poslala sam sliku kartice i rekla mi je da moram na računu da imma 500 dinara da bi mogla da se obavi transakcija. Meni je 500 dinara skinuto sa računa, pitala sam zašto, gde ona govori da će mi biti refundirano. Sutradan ujutru me je pitala da li mi je leglo i ja kažem da nije, pna govori uskoro će ti leći i tu joj se gubi svaki trag - dodala je.

Podsećamo, nadležni organi više puta su upozoravali na ovajve prevare napominjući da nikako nikome ne šaljete putem interneta svoje lične podatke, kao ni fotografije dokumenata ili bankovnih kartica.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading