TREBA VAM VOZAČKA DOZVOLA? Bez brige, za 7 dana i 630 evra imaćete je u rukama - NEVIĐENA PREVARA KRUŽI INTERNETOM! (FOTO)

Autor:

Vesti

28.11.2023

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Jesi li se sve ovo vreme mučio s vozačkom dozvolom ili si pokušao dobiti dozvolu i nisi uspeo?" Ovako počinje oglas koji ovih dana kruži društvenim mrežama.

TREBA VAM VOZAČKA DOZVOLA? Bez brige, za 7 dana i 630 evra imaćete je u rukama - NEVIĐENA PREVARA KRUŽI INTERNETOM! (FOTO)

Foto: Instagram, shutterstock

Za samo nekoliko dana, bez polaganja i bez ikakve muke, možete postati vozač. I to legalno. Kako? Ako nasednete na prevaru koja se pojavila na društvenim mrežama i iskeširate vrtoglavih 630 evra.

- Svoju početnu vozačku dozvolu možete dobiti za manje od 7 dana po pristupačnoj ceni.  Imamo sve kategorije vozačkih dozvola. Motociklistička dozvola: A, A1, A2.  Diploma: B, B1, BE.  Odobrenje za prevoz robe ili materijala: C, C1, C1E.  Za prevoz putnika dozvola: D1, D1E, D - piše u oglasu.

"Pošaljite podatke i platite pola"

Međutim, osim što je posredi krivično delo, radi se i o prevari. To se jasno vidi već kada se sa izvesnom Lenom Rakitič upustite u razgovor. 

Znate da smo mi agencija koja radi online već 7 godina i nikada više nećemo napraviti ništa lažno. Licenca koju dajemo našim kupcima uvijek je legalna i umetnuta u bazu podataka iz Europske unije - istakla je autorka spornog oglasa.

Za vozačku dozvolu "B" kategorije tražila je 630 evra, a dozvolu će, kaže, poslati na kućnu adresu.

Pre svega je neophodno poslati podatke, pa uplatiti pola od sume, kako bi što pre počeli sa izradom, kazali su nam.

Dvostrani ID, fotografija 4x4, potpis crnom tintom na običnom papiru, Vaša kućna adresa, broj telefona, pošalji e-mail. Ovde su potrebne informacije koje treba pružiti - rekla je na vrlo lošem srpskom jeziku.

Navodno se radi o firmi koja legalno posluje (iako je to nemoguće), a nakon svih ovih podataka i uplate, proces započinju danas ili sutra. Kako navode, iz Hrvatske su, ali način pisanja jasno ukazuje da iza svega stoje stranci.

Nigerijske prevare godinama aktuelne

Ovakve i slične prevare nisu nikakva novost u Srbiji. Godinama unazad mejlovima stižu obaveštenja o nasledstvu od "dalekih rođaka", a nove su sve sofisticiranije i sve ih je teže "provaliti".

Najnovije su bile one u kojima je navodno Pošta slala obaveštenja o paketima, ali je prošle godine i policija "slala" poruke o navodnim istragama koje su protiv vas pokrenute.

Stručnjaci i policija u više navrata su apelovali da svoje podatke, broj žiro računa, kao ni fotografiju ličnih i bankovnih dokumenata ne delite i ne pokazujete nikome.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading