TEMPERATURNI ROLERKOSTER! TRI GODIŠNJA DOBA U TRI DANA: Ristić otkriva: U petak u Beogradu temperatura iznad 20 stepeni!

Autor:

Vesti

28.11.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U narednih nekoliko dana vremenske prilike će se značajno menjati.

TEMPERATURNI ROLERKOSTER! TRI GODIŠNJA DOBA U TRI DANA: Ristić otkriva: U petak u Beogradu temperatura iznad 20 stepeni!

Foto: Shuttertsock, Youtube

Već nekoliko dana pravo zimsko vreme vlada Srbijom. Spasioci na terenu pokušavaju da izvuku zavejane ljude, mnoga mesta su bila bez struje okovana snegom i ledom, dok su nadležne službe neprekidno radile na raščišćavanju puteva u planinskim predelima. U vreme prave borbe sa vremenskim neprilikama stiže vest - da u narednim danima sledi otopljenje, a nešto više o tome, za Republiku je govorio meteorolog Ivan Ristić. 

Meteorolog Ivan Ristić najavljuje neverovatan porast temperature u narednim danima, zbog kojih će se činiti da se trenutno nalazimo u pogrešnom godišnjem dobu.

- Već u petak nas očekuje pravo prolećno vreme. U većini predela u našoj zemlji temperatura će preći 10 °C, dok u Beogradu se očekuje temperatura čak do 22 °C - najavljuje Ristić.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da se u Timočkoj Krajini, kao i u brdsko-planinskim predelima i po kotlinama očekuju mešovite padavine - sneg i kiša, koja će se mestimično lediti na tlu.

A ono što sledi sutra uvod je u toplije vreme.

- Sutra će nakon jutarnjeg mraza, -5 do 0 °C, tokom dana biti toplije. Počeće ponovo da duva jak južni i jugozapadni vetar, ali nešto slabijeg inteziteta nego danas. Na jugu i jugozapadu zemlje se očekuju snežne padavine - navodi Ristić.

ZA VIKEND PRAVA ZIMA!

Nakon lepšeg vremena, već za vikend se vraćamo u zimske jakne i kapute. 

- U subotu će ponovo padati kiša koja će u nekim delovima preći u susnežicu i sneg. Hladno vreme nas očekuje u svakom delu zemlje. Temperatura ni u nedelju neće biti u porastu, očekuje se pad dnevne temeprature do - 4 °C - objašnjava Ristić za Republiku.

Sredinom decembra, ponovo će doći do porasta temperature.

- Tokom sledeće nedelje nastaviće se hladniji intenzitet, a tek od 10. decembra očekujemo nagli porast temperature - zaključuje naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading