''ČEKAJU NAS TEŠKI DANI, ALI SMO NA TO SPREMNI''! Sakupljen novac za terapiju Viktora Putice, oglasila se majka mališana i poručila OVO! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

25.11.2023

23:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodila se nada za Viktorovo bolje sutra, uspeli smo!

''ČEKAJU NAS TEŠKI DANI, ALI SMO NA TO SPREMNI''! Sakupljen novac za terapiju Viktora Putice, oglasila se majka mališana i poručila OVO! (FOTO, VIDEO)

Foto: ST/Dragan Kadić, Društvene mreže

Mileni Putici, majci malog Viktora, dečaka leptira, koji je svojom bolešću trgnuo mnoge i možemo slobodno reći, podigao Srbiju na noge, jutros su stigle najlepše vesti - prikupljen je novac za njegovu terapiju!

Foto: ST/Dragan Kadić

Milena Putica

Mali Viktor Putica je jedan od trideset devet slučaja bulozne epidermolize u Srbiji, retke i nažalost, neizlečive bolesti.

Foto: Privatna arhiva

Viktor Putica, dečak leptir

Nakon saznanja Republike da je novac koji se prikupljao preko Fondacije Budi human prikupljen, mama dečaka oglasila se ekskluzivno za naš portal:

- Danas smo saznali da je novac prikupljen. Presrećni smo! Borba je bila teška, ali pobedili smo i rodila se nada za našeg mališana, kao i za sve one koji boluju od ove teške bolesti! Očekujemo da ćemo krajem decembra, a najkasnije početkom januara otputovati za Ameriku i da će Viktor primiti terapiju. On ima dosta otvorenih rana, sve ga boli, ali je u Salcburgu dobio kremice koje mu pomažu da se manje češe, vidi se da mu je malo bolje od toga - govori Milena za Republiku i dodaje:

- Znamo da nas tamo čekaju teški dani, ali smo spremni. Terapiju će primati jednom nedeljno, tretira se jedna po jedna regija. Nekoliko puta se aplicira dok su tretirane ćelije žive. Drago mi je što ćemo moći na ovaj način da izveštavamo sve one koji dele ovu muku sa nama, decu koja boluju od ove bolesti i koja čekaju na svoju terapiju. Podrška mi mnogo znači...nije lako, ali kad vam neko kaže: ''Znamo da se borite, ali vam svaka čast što ne odustajete''. Svesni smo da su naši apeli prodrli u srca mnogih, mnogo dobrih ljudi se odazvalo, doniralo novac, uplaćivalo, slalo SMS poruke. Veliku zahvalnost dugujemo vašem portalu ''Republika'' i dnevnom listu ''Srpski telegraf'' koji je stalno apelovao da naš Viktor dobije nadu za bolje sutra i konačno je taj dan svanuo. Neizmerno vam hvala svima koji ste pomogli!

Lek za ovu bolest, kao i mnoge druge, još uvek nije pronađen, ali terapija postoji.

Neretko kažemo da život nema cenu, ali su terapije preskupe, a lečenje je u inostranstvu, pa pored toga tu su i pregledi, kao i dodatni troškovi oko puta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading