''LEKARI SU REKLI DA NIJE DOBRO, BAKTERIJE SU MU NAPALE RANE''! Dečak leptir primio SKUP lek, ali ga tek čeka BORBA, vremena je sve manje! (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.11.2023

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan SMS 1339 na 3030 je jedna nada za Viktorov oporavak!

''LEKARI SU REKLI DA NIJE DOBRO, BAKTERIJE SU MU NAPALE RANE''! Dečak leptir primio SKUP lek, ali ga tek čeka BORBA, vremena je sve manje! (VIDEO)

Foto: Republika.rs

Viktor Putica, dečak leptir, nadomak je odlaska u Ameriku, jer je zahvaljujući svim dobrim ljudima koji su se uključili u apel, preostalo još samo 17 odsto novca za terapiju koja bi mu ublažila simptome teške bolesti, bulozne epidermolize sa kojom se rodio.

Porodica Putica je prošle nedelje bila u Salzburgu, u bolnici specijalizovanoj za ovu bolest, u kojoj je maleni Viktor primljen radi pregleda.

Nakon posete lekaru i svih teških borbi za svog mališana i sa nadom u bolje sutra, Viktorova mama Milena Putica oglasila se za Republiku:

Foto: ST/Dragan Kadić

Milena Putica

- Viktor nije dobro, na ranama ima bakterije zato što su ogromne površine i one se ne mogu držati pod kontrolom, mnogo je rana po celom telu, a to se sve jako brzo širi. Doktor kaže da su mu baš loši rezultati,dali su mu tri leka protiv bolova, jer je sve vreme preplakao i tresao se. Dali su mu antibiotik da pije sedam dana da bi mu se infekcija povukla. Dali su mu Dupixont injekcije protiv svraba za mesec dana, s tim što njih sad ne može da prima zbog tih rana, mora prvo to da se stabilizuje, pa za dve nedelje doktor da mu da injekciju protiv svraba i za 4 nedelje da primi drugu dozu te injekcije. Generalno, doktor je rekao da je njemu najveći problem svrab, jer on sebe celog iskida, a on ne sme da se mazi, a kamoli da čupa kožu kao što on radi. Te injekcije će mu verovatno pomoći, one su jako skupe, koštaju 3.000 evra mesečno. Prvu dozu za prvu terapiju su nam dali besplatno. Imao je i proveru jednjaka, budući da jako teško guta pasiranu hranu. Nadamo se da će mu to pomoći i da će mu se stanje stabilizovati - govori nam Milena.

Dobili termin za vizu

Hrabrost ovih roditelja i nepokolebljivost da svom mališanu koliko toliko olakšaju ove teške muke sa kojim se svakodnevno suočava, nagnala ih je ka tome da apliciraju za vizu, iako su svesni da nisu ostvarili potpun iznos novca za njegovu terapiju.

- Konačno smo dobili termin za vizu, 9. novembar. Poslali smo mail ambasadi u kome smo naveli koliko nam je to urgentno, ako postoji neki raniji termin, da izađu u susret. Nama je najbitnije da se sredi svrab, pa onda da može da se krene i sa terapijom - navela je Milena za naš portal. 

Nakon što je apel urodio plodom, dosta ljudi se uključilo u ovu njihovu i našu borbu. Ona se tom prilikom zahvalila svima preko društvene mreže Instagram i u priči koju je okačila poručila koliko im je još malo ostalo do odlaska u SAD:

 

 

Podsetimo, Viktor se od rođenja bori sa ovom teškom bolešću, a kako navode i lekari, situacija se iz dana u dan pogoršava, a terapiju mora da primi što pre.

Ovim putem molimo sve ljude dobre volje da pošalju barem jedan SMS kako bismo svi zajedno Viktoru pomogli u njegovoj teškoj borbi i pružili mu jedan razlog za smeh, u nadi da će uskoro prestati bolovi na otvorenim ranama. 

Evo kako možete pomoći

Slanjem poruke 1339 na 3030
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468152-72
Uplatom na devizni račun: 160-6000001468138-17
IBAN: RS35160600000146813817
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

- Nije skupljena celokupna suma, ali smo se približili cifri od 635.000 dolara. Na taj iznos treba dodati i iznos bolničkih troškova i molim ljude da doniraju novac kako bi moj sin bar neko vreme proveo život bez ikakvog bola - kaže za Republiku Viktorova majka Milena Putica.

Bulozna epidermoliza je neizlečiva bolest, ali genska terapija u SAD, za Viktora bi bila ravna leku, jer bi pomogla da mališan ima kvalitetniji život, pre svega, život bez svakodnevnih bolova. 

A akciju prikupljanja uključili su se, pored Republike i Srpskog telegrafa, i mnoge poznate ličnosti, pa apelujemo da i vi pošaljete poruku preko Fondacije Budi human, što je i najjednostavnija opcija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading