SVI UJEDINJENI ZA MALOG VIKTORA: Đorđe Milićević dao 140.000 dinara za lečenje mališana!

Autor:

Vesti

06.10.2023

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar bez portfelja zadužen za dijasporu pridružio se humanitarnoj akciji za pomoć dečaku Viktoru Putici, koji boluje od bulozne epidermolize, doniranjem cele jedne plate

SVI UJEDINJENI ZA MALOG VIKTORA: Đorđe Milićević dao 140.000 dinara za lečenje mališana!

Foto: Društvene mreže, ST/Vladimir Lukić

Đorđe Milićević, ministar bez portfelja zadužen za dijasporu, uplatio je celu svoju platu - 140.000 dinara na ime pomoći za lečenje sedamnaestomesečne bebe Viktora Putice, koji boluje od bulozne epidermolize, u narodu poznatija kao bolest "dece leptira". 

Foto: Republika.rs

Mališan ima rane po celom telu

- Kada je najteže Srbija je uvek bila solidarna, pokazala solidarnost, i tako je  i u ovom konkrentom slučaju. Smatram da svako treba da pokaže solidarnost, da pokažemo zajedništvo i da pomognemo. Deca su budućnost i uvek treba da brinemo o deci - poručio je Milićević za naš portal. 

Foto: Slobodan Miljević/Vlada Srbije

Ministar Đorđe Milićević

Bulozna epidermoliza je neizlečiva bolest, deca imaju doslovno žive rane po telu, trpe svakodnevno strahovite bolove, a i najmanji pritisak, čak i pri hodanju, može da stvori nove rane. Kroz ovakvu agoniju prolazi i maleni Viktor.

Foto: ST/Dragan Kadić

Viktor Putica sa majkom Milenom

Međutim, postoji terapija u SAD koja bi dečaku mogla da obezbedi kvalitetniji život, život bez bola, ali košta 635.000 dolara. Zato su Viktorovi roditelji pokrenuli humanitarnu akciju preko fondacije Budi human, u kojoj je učešće uzeo i naš list. I ovom prilikom pozivamo sve ljude da pomognu mališanu da ima život bez bolova, a najmanje što svako od nas može da učini to je da pošalje sms 1339 na 3030 (instrukcije za plaćanje su navedene dole).  

Foto: ST/Dragan Kadić

Maleni Viktor trpi nesnosne bolove

Pored cifre od 635.000 dolara, koliko iznosi sama terapija, potreban je i novac za troškove bolničkog lečenja, što je na godišnjem nivou 350.000 dolara. 

U akciju pomoći uključile su se brojne javne ličnosti  - političari, sportisti, pevači, voditelji, rijaliti učesnici, kao i organizacije. Dušan Bajatović, direktor JP "Srbijagas" donirao je za lečenje Viktora 1,17 miliona dinara.

Sportsko - rekreativni centar Sportsko selo organizuje humanitarni turnir 28. i 29.oktobra, a sve donacije od fizičkih lica i sponzora idu za lečenje Viktora Putice. Turnir u fudbalu biće organizovan u balonu o okviru Sportskog sela na adresi Deligradska bb, Beograd. Opština Savski venac "naplaćivaće" ulaznice za dečije predstave, startuju od 7.oktobra, sms-om za lečenje Viktora. 

Evo kako možete pomoći malom Viktoru

Slanjem poruke 1339 na 3030
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468152-72
Uplatom na devizni račun: 160-6000001468138-17
IBAN: RS35160600000146813817
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading