Ministarki Ireni Vujović ključ grada i priznanje ''Počasni građanin opštine Ruma''

Autor:

Vesti

24.11.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema njenim rečima, deponija je decenijama predstavljala najveći ekološki problem ovog kraja, a sada je pri kraju prva faza radova i uskoro se očekuje početak radova na drugoj fazi.

Ministarki Ireni Vujović ključ grada i priznanje ''Počasni građanin opštine Ruma''

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije

Ministarki zaštite životne sredine Ireni Vujović danas su, na svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine, uručeni ključ grada i priznanje „Počasni građanin opštine Ruma“ za podršku i pomoć u zaštiti životne sredine na teritoriji ove opštine.

Vujović je čestitala Dan opštine, zahvalivši predsednici Aleksandri Ćirić i svim građanima na vrednom priznanju.

- Čast mi je što ste me izabrali za počasnog građanina, ali me to priznanje ujedno i obavezuje da nastavim sa svojim timom posvećeno i marljivo da radim za čistiju i zeleniju Rumu. Tokom tri godine, u ekološke projekte u Rumi uloženo je više od 350 miliona dinara, čime smo direktno uticali na bolje uslove života za sve. Dodelili smo značajna sredstva za zamenu kotlarnice i prelazak na ekološki prihvatljiviji energent, kao i za pošumljavanje, ozelenjavanje i čišćenje divljih deponija. Najveća sredstva dodelili smo za projekat koji je najznačajniji za građane - a to je zatvaranje, sanacija i rekultivacija nesanitarne gradske deponije, koja se nalazi na samo 2,5 kilometara od prvog naseljenog mesta. Mi smo obećali građanima Rume da ćemo rešiti problem deponije na kojoj se 40 godina nepravilno odlagao otpad, a danas mogu da se uvere da ispunjavamo obećanje - rekla je Vujović. 

Prema njenim rečima, deponija je decenijama predstavljala najveći ekološki problem ovog kraja, a sada je pri kraju prva faza radova i uskoro se očekuje početak radova na drugoj fazi.

 - Kada sve završimo, možemo da budemo ponosni što ćemo budućim generacijama ostaviti u nasleđe zelenu oazu, a ne ekološku bombu koja je nama ostavljena da je mi rešavamo - rekla je Vujović dodajući da očekuje da će naredne godine u Rumi početi realizacija još jednog važnog ekološkog projekta - izgradnja nedostajuće kanalizacione mreže, a zatim i postrojenja za preradu otpadih voda.

Vujović je istakla da su, samo u okviru resora koji vodi, tokom poslednje tri godine uložena značajna sredstva u ekološke projekte. 

- Zajedno smo pokazali da imamo dovoljno snage, energije i volje da se borimo za bolju budućnost. Pokrenuli smo zamajac zelenih promena i danas gradimo moderne regionalne i reciklažne centre, nedostajuću kanalizacionu mrežu širom zemlje, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda – što su sve kapitalni projekti kojima menjamo zelenu sliku Srbije na bolje - rekla je Vujović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading