STUDENTIMA DODELJENE PRVE STUDENTSKE KARTICE! Evo KOJE pogodnosti imaju

Autor:

Vesti

24.11.2023

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za kartice se mogu prijavljivati ne samo studenti osnovnih, nego i master i doktorskih studija.

STUDENTIMA DODELJENE PRVE STUDENTSKE KARTICE! Evo KOJE pogodnosti imaju

Foto: shutterstock

Studenti

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministar finansija Siniša Mali i predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić uručili su danas prve studentske kartice, koje će akademcima omogućavati niz pogodnosti.

Prve studentske kartice su u Banci Poštanska štedionica uručene studentima Katarini Telebak, Bogdanu Pavloviću i Đorđu Vraniću Tutušu.

Tim povodom ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović istakla je da studentske kartice predstavljaju zajedništvo studenata, Vlade Srbije i kompanija kojima je, kao i Vladi Srbije, stalo da studenti imaju bolji materijalni položaj, standard i da sve to pomogne u ostvarenju njihovih ciljeva, prenosi Srpskiportal.rs.

- Zbog toga svim kompanijama koje su se priključile i koje će se priključiti ovom projektu možemo reći hvala - rekla je ministarka.

Ona je dodala da se za kartice mogu prijavljivati, ne samo studenti osnovnih, nego i master i doktorskih studija.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali je naveo da se do sada prijavilo oko 60.000 studenata i da se dnevno prijavljuje oko 3.000 novih studenata.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić je najavio da će ova banka studentima koji uzmu kartice, omogućiti status VIP klijenata za dobijanje stambenog kredita kada budu završili fakultet.

Studenti s ovim karticama moći da ostvaruju 20 odsto popusta na vozne karte „Srbijavoza“, 10 odsto popusta na avio-karte „Er Srbije“, dva odsto na putarine, da će imati 15 odsto popusta u Sinepleks bioskopima, kao i u hipermarketima, supermarketima, ustanovama kulture i drugim uslužnim i ugostiteljskim objektima.

Među 19 kompanija sa kojima su potpisani ugovori su Etno selo „Sunčana reka“ iz Banje Koviljače, turistička agencija „Hedonik Travel“ iz Beograda, Dunav osiguranje, Lasta, Putevi Srbije, Er Srbija, Telekom, Službeni Glasnik, Aman, Atletik džim, Monument, apotekarske ustanove Dr Maks i Benu, Sani optik, auto škola Livija, Merkator S, Delfi, Jahting klub Kej i Srbijvoz. Za učešće u programu „studentska kartica“ su se prijavili i apotekarska ustanova Janković, Panda US iz Beograda, Sinepleks Srb, Sinepleks Panonija Novi Sad i Sport Vižn.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading