OGROMNO INTERESOVANJE! Studentni pohrlili na studentske kartice - za 48 sati prijavljeno njih 40.000

Autor:

Vesti

16.11.2023

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najnovijim podacima, za nešto više od 48 časa pristiglo je preko 40.000 prijava za besplatne platne studentske kartice, čija primena počinje 1. decembra, a rok za prijavu nije vremenski ograničen.

OGROMNO INTERESOVANJE! Studentni pohrlili na studentske kartice - za 48 sati prijavljeno njih 40.000

Foto: shutterstock

- Veliko je interesovanje za studentske kartice. Do juče  do 16 časova više od 40.000 studenata se uspešno prijavilo za studentske kartice. Po tome vidimo da smo prevazišli one brojeve o kojima se u javnosti spominjalo o broju postojećih različitih studentskih kartica - rekao je za Tanjug Aleksandar Jović, pomoćnika ministra prosvete za viosoko obrazovanje. 

- Potpisivanje ugovora sa kompanijama koje nude pogodnosti očekujemo tokom sledeće nedelje, a primena kartica za popuste i pogodnosti kreće od 1. decembra - rekao je Jović. 

Podsetio je da se studenti prijavljuju preko sajta Uprave za trezor

- Oni prilikom prijave unose ime i prezime, JMBG, unose broj mobilnog telefona kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova, biraju fakultet i ekspozituru Banke Poštanska štedionica gde žele da preuzmu karticu. Takođe, studenti daju saglasnost za obradu podataka - rekao je Jović.

Kako je naveo, rok za izradu kartica je dve nedelje od trenutka prijave. 

- Pored toga što su kartice za popuste studentima to će biti i identifikaciona kartica sa ciljem da zameni studentski indeks u papiru. U ovom trenutku već imamo najavljene popuste Er Srbije, Srbija voza, Puteva Srbije, Dunav osiguranja, Telekoma Srbije. Pregovara se i sa trgovinskim lancima o iznosima popusta, turistističkim organizacijama, apotekama i različitim privrednim subjektima kao što su teretne i drugo - kazao je Jović. 

On je rekao da je planirano da ponuda bude proširena na bioskope i na različite ustanove kulture. 

- Kao što smo i najavili, ova kartica će se u budućnosti koristiti i za zakazivanje pregleda u Studentskoj Poliklinici i ostvarivanja pogodnosti u restoranima, domovima, kao i primanje stipendija i kredita - rekao je Jović.

Naveo je da orisnici studentskih kartica mogu biti studenti svih visokoškolskih ustanova u Srbiji - privatnih i državnih fakulteta, visokih škola strukovnih studija i akademija strukovnih studija.

- Kartica važi dve godine, obnavlja se automatski dok god student ima status studenata, a vremenski rok za prijave nije ograničen - rekao je Jović. 
 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading