NEOBIČAN MEČ ŠAHISTA BEOGRADA I NOVOG SADA: Brzopotezni obračun u brzom vozu "Soko"

Autor:

Vesti

21.11.2023

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrao se brzopotezni šah sa po 12 igrača, među kojima su bile javne ličnosti, seniori, žene, kadetkinja, kadet, omladinka, omladinac.

NEOBIČAN MEČ ŠAHISTA BEOGRADA I NOVOG SADA: Brzopotezni obračun u brzom vozu "Soko"

Foto: ST/B. Jovanović

Ekipe Šahovskog saveza Beograda i Šahovskog saveza Novog Sada odigrale su juče prijateljski meč u vozu "Soko" na redovnoj liniji Beograd - Novi Sad.

Igrao se brzopotezni šah sa po 12 igrača, među kojima su bile javne ličnosti, seniori, žene, kadetkinja, kadet, omladinka, omladinac. Voz sa igračima i organizatorima krenuo je u 13 časova sa stanice Beograd Centar (Prokop) do Novog Sada, gde je stigao u 13.36, i tokom te vožnje je odigran prvi deo meča.

Andrija Jorgić, predsednik Šahovskog saveza Beograda, kaže da je na jednom putu do Inđije došao na ovu sjajnu ideju.

- Došao sam na ideju da u brzom vozu napravimo i jedan meč, jednu utakmicu. Nakon nekoliko meseci, evo, došli smo do realizacije i ja sam ponosan na to jer mi danas nećemo poslati samo šahovsku poruku, već i turističku, kao i poruku da "Srbija voz" ima čime da se pohvali, a to je naš voz "Soko". Uvek pričam da je šah jedna, pre svega, viteška igra, da što više dece treba da učestvuje u tome, da ga vratimo u škole, da to sve nekako objedinimo, da približimo Beograd i Novi Sad, a to nije daleko, te otuda i ovaj vid promocije - kazao je Jorgić za naš portal.

U Novom Sadu je napravljena pauza do 15 časova, nakon čega je sledio povratak za Beograd i drugi deo meča, a ceo događaj je uživo prenosila Arena sport.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading