SEDMACI KOD PETROVCA NA MLAVI GODINU DANA MALTRETIRAJU ŠKOLSKOG DRUGA! Nazivaju ga raznim imenima, tuku ga, teraju ga da koristi SNUS! (FOTO)

Autor:

Vesti

21.11.2023

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontinuirano maltretiranje deteta nastavlja se čak čitavu godinu.

SEDMACI KOD PETROVCA NA MLAVI GODINU DANA MALTRETIRAJU ŠKOLSKOG DRUGA! Nazivaju ga raznim imenima, tuku ga, teraju ga da koristi SNUS! (FOTO)

Foto: Shutterstock, Printscreen

Godinu dana traje nasilje nad učenikom sedmog razreda u osnovnoj školi u Velikom Laolu. Kako je objavljeno na društvenoj mreži Redit, tri dečaka terorišu čitavu školu i, kada god je neko dete drugačije od drugih, "uzimaju ga na zub".

- Naime, on je u šestom razredu imao malo dužu kosu, te su ga deca zadirkivala zbog toga. Pričali su mu da je drugačije polne orijentacije (da ne koristim druge izraze koje su oni koristili), da je ružan i da se ošiša. Na kraju je to uradio zbog njih - piše u objavi na ovoj mreži.

Republika

Foto: Printscreen

 

Sve kulminira kada iste godine, isti dečaci donose snus u školu (nikotinske vrećice u kojima je vlažni i mleveni duvan koje se stavljaju između usne i desni gde pljuvačka rastapa sadržaj kesice), gde su dečaka koji je žrtva nasilja naterali da ga koristi.

Dečak je žrtva i fizičkog nasilja, gde ga ista grupa vrlo često tuče, pa je tako završio i sa težim povredama. 

Kako se dalje navodi na ovoj društvenoj mreži, policija nije reagovala u ovom slučaju, jer su porodicu dečaka žrtve uputili na školu, dok je direktorka iste preporučila da se dete odvede psihologu.

Očajna porodica tražila je rešenje i iskustva, jer se slučaj praktično ne mrda sa mrtve tačke.

Republika

Foto: shutterstock

Vršnjačko nasilje

Oglasila se škola za Republiku

Direktorka Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" iz Velikog Laola Katarina Konić oglasila se nakon našeg upita o konkretnom slučaju, kao i merama koje su preduzete. Saopštenje prenosimo u celosti.

  • Povodom vašeg upita koji nam je prosleđen mejlom, obaveštavamo vas da je u vezi sa navedenim slučajem škola preuzela mere iz svoje nadležnosti:
  • u vezi sa korišćenjem snusa OŠ "Žarko Zrenjanin" je sprovela postupak odgovornosti učenika;
  •  naša škola redovno sprovodi niz preventivnih aktivnosti i radionica na temu prevencije vršnjačkog nasilja i vaspitnog rada sa učenicima. U ovoj školskoj godini su održane sledeće radionice i predavanja: u okviru projekta "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo" 21.9.2023. policijski predstavnike je organizovao edukativnu radionicu na temu "Prevencija vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtuelnom okruženju"; Dana 8.10.2023. psiholog škole je obavila razgovor sa učenicima na temu "Pravila ponašanja". U okviru roditeljskog sastanka sedmog razreda naše škole dana 14.11.2023. održano je predavanje kako za učenike, tako i za roditelje od strane predstavnika policijske stanice, takođe na temu vršnjačkog nasilja, upotrebe psihoaktivnih supstanci i nikotinskih proizvoda. Dana 15.11.2023. Dana 15.11.2023. godine povodom Dana tolerancije, organizovana je radionica pod nazivom "U tuđim cipelama".
  • škola pruža podršku svim učenicima u skladu sa zakonom - navodi se u saopštenju. 

Napominjemo i da je, nakon što se oglasila škola za Republiku, originalna objava na Reditu obrisana.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading