SRBIJA JE VOJNO NEUTRALNA! Vučević: Vojska Srbije naređenja ne prima ni od koga drugog osim od vrhovnog komandanta! (FOTO)

Autor:

Vesti

21.11.2023

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska Srbije potvrdila profesionalnost i nezavisnost.

SRBIJA JE VOJNO NEUTRALNA! Vučević: Vojska Srbije naređenja ne prima ni od koga drugog osim od vrhovnog komandanta! (FOTO)

Foto: Tanjug Jadranka Ilic

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je Vojska Srbije uvek profesionalno obavljala svoje zadatke i nikada nije prekoračila svoja ovlašćenja i prava. On je istakao da je Srbija vojno neutralna zemlja i da je to odluka koju poštuju i vojnici i državni vrh.

Današnji sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga bio je prilika da se razgovara o aktuelnoj situaciji u regionu i saradnji između Srbije i NATO-a. Nakon sastanka, ministar odbrane je istakao da je vojska spremna da zaštiti svoju zemlju u slučaju potrebe.

Srbija je članica Partnerstva za mir od 2006. godine i ima konstruktivnu saradnju sa NATO-om u oblasti bezbednosti i odbrane. Ova saradnja je od velikog značaja za stabilnost i mir u regionu.

 

- Naša je stvar gde ćemo da raspoređujemo vojsku. Vojska Srbije naređenja ne prima ni od koga drugog osim od vrhovnog komandanta! Srbija je vojno neutralna! - poručio je danas ministar odbrane Miloš Vučević posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (38)

Loading
Tijana

21.11.2023 12:35

Kad vrhovni komadant izda naređenje onda se vojska raspoređuje i vodi time a ne zato što je neka tamo svetska sila digla glas.Kod nas oni nemaju nikakva prava.

Jovan

21.11.2023 12:36

Srbija je vojno neutralna i naređenja sluša od vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića.

Ena

21.11.2023 12:40

Dok je Vučić na čelu, Srbija će biti vojno neutralna i nezavisna zemlja.

Aneta

21.11.2023 14:29

Naša vojska radi isključivo po nahođenju naše države. Mi nismo ničiji "pioni"!