STIŽU DRŽAVNE PARE NA RAČUNE GRAĐANA! Ova grupa građana treba da proveri svoje FINANSIJE!

Autor:

Vesti

21.11.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isplata novčane naknade za nezaposlene preko Poštanske štedionice.

STIŽU DRŽAVNE PARE NA RAČUNE GRAĐANA! Ova grupa građana treba da proveri svoje FINANSIJE!

Foto: Shutterstock

Nacionalna služba za zapošljavanje, u saradnji sa Bankom Poštanska štedionica, danas obaviti isplatu redovne novčane naknade za nezaposlena lica za mesec oktobar 2023. godine.

Ova novčana pomoć namenjena je za sve nezaposlene građane koji su se prijavili na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje.


Kao što je već poznato, nezaposlena lica koja žive na teritoriji AP Kosova i Metohije, kao i ona koja žive van te teritorije, mogu ostvariti pravo na privremenu novčanu naknadu. Ova vrsta pomoći namenjena je osobama koje se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji i nemaju mogućnosti da se zaposle.

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje ističu da se zahtevi za privremenu novčanu naknadu mogu podneti u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa ili od dana kada su stekli uslove za ostvarivanje prava. Nakon podnošenja zahteva, Nacionalna služba za zapošljavanje vrši proveru i ukoliko se utvrdi da nezaposleno lice ispunjava uslove, novčana naknada se isplaćuje u skladu sa zakonskim propisima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading