USKORO U SVIM ŠKOLAMA U SRBIJI! Zaštita i prava potrošača uvode se u program nastave!

Autor:

Vesti

15.11.2023

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potrebno je obezbediti da deca školskog uzrasta budu adekvatno informisana o svojim pravima kao potrošačima, rekao je ministar Momirović.

USKORO U SVIM ŠKOLAMA U SRBIJI! Zaštita i prava potrošača uvode se u program nastave!

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović rekao je da se dve godine radilo na uvođenju zaštite potrošača u program nastave u Srbiji, posebno zaštite prilikom kupovine preko interneta.

- Potrebno je obezbediti da deca školskog uzrasta budu adekvatno informisana o svojim pravima kao potrošačima - rekao je ministar Momirović nakon potpisivanja Protokola o saradnji sa Ministarstvom prosvete i dodao: 

- Najveći deo mera koji će doprineti edukaciji mladih kada je reč o zaštiti potrošača već ispunjen, a dalji plan je da predstavnici Ministarstva trgovine organizuju predavanja i edukacije na temu zaštite potrošača.


Ministarstvo trgovine ima i dalje planove da unapredi sistem zaštite potrošača, a jedna od mera koje su u fokusu je i umrežavanje udruženja za zaštitu potrošača.

- Među prioritetima se izdvajaju i zaštita potrošača pri kupovini putem interneta imajući u vidu ekspanziju onlajn kupovine, umrežavanje udruženja za zaštitu potrošača, unapređenje vansudskog rešavanja potrošačkih sporova i veća regionalna prisutnost instrumenata zaštite - rekao je Momirović.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović istakla je da će potpisivanje Protokola omogućiti da se učenici kroz različite aktivnosti u školi još bolje upoznaju sa pravima potrošača i načinima kako da ta prava zaštite.

- Nastavak obrazovanja učenika o ovoj temi je zajednički cilj, a to je u skladu sa Strategijom zaštite potrošača do 2024. godine - rekla je ministarka Đukić Dejanović.

Ona je dodala da će se različite teme iz oblasti zaštite potrošača realizovati u svim osnovnim i srednjim školama, kroz predavanja nastavnika, razrednih starešina, stručnih saradnika, ali i gostujućih predavača iz različitih institucija i strukovnih udruženja.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading