NAGRADA ZA HEROJE! Svi zdravstveni radnici i saradnici koji su radili u vreme korone dobijaju posao za stalno!

Autor:

Vesti

14.11.2023

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova odluka je od velikog značaja za sve zdravstvene radnike koji su se nesebično borili protiv virusa, stavljajući svoje zdravlje i živote na kocku.

NAGRADA ZA HEROJE! Svi zdravstveni radnici i saradnici koji su radili u vreme korone dobijaju posao za stalno!

Foto: Shutterstock

Vlada Republike Srbije usvojila je danas na sednici važnu odluku koja se tiče zdravstvenih radnika koji su se borili na prvoj liniji fronta u lečenju obolelih od zarazne bolesti COVID-19. Prema saopštenju Vlade, svi zaposleni koji su radili na poslovima lečenja ili pratećim pomoćno-tehničkim poslovima u zdravstvenim ustanovama u javnoj svojini i privremenim objektima za smeštaj i lečenje, biće primljeni u radni odnos na neodređeno vreme.

Ova odluka je od velikog značaja za sve zdravstvene radnike koji su se nesebično borili protiv virusa, stavljajući svoje zdravlje i živote na kocku. Njihova hrabrost i posvećenost zaslužuju posebno priznanje i ovakva odluka Vlade je jedan od načina da se iskaže zahvalnost za njihovu neumornu i požrtvovanu borbu.

- Vlada Srbije donela je zaključak kojim je saglasna da se u radni odnos na neodređeno vreme prime zdravstveni radnici, saradnici i druga lica koja su koja su radila na poslovima lečenja obolelih od zarazne bolesti Кovid-19 ili na pratećim pomoćno-tehničkim poslovima u zdravstvenim ustanovama u javnoj svojini i privremenim objektima za smeštaj i lečenje obolelih od zarazne bolesti kovid 19 - navodi se u saopštenju.


Posao će dobiti svi zaposleni, bez obzira na struku ili radno mesto, koji su se na bilo koji način angažovali u borbi protiv pandemije. Osim zdravstvenih radnika, ova odluka obuhvata i saradnike i druga lica koja su pomagala u lečenju obolelih od COVID-19.

U saopštenju se ističe da je ova odluka Vlade u skladu sa zaključkom koji je donet na prethodnoj sednici, a koji se odnosi na isplatu posebnog dodatka za radnike u zdravstvenim ustanovama koji su bili angažovani u borbi protiv pandemije. Na taj način, Vlada želi da pokaže svoju zahvalnost i podršku svim zaposlenima koji su se borili sa virusom i činili sve da se situacija drži pod kontrolom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
On

14.11.2023 15:04

Aha, sve smo to vec čuli.