HRVATI POHAPŠENI ZBOG NAPADA NA SRBE: Njih 12 su tukli novinare i delegaciju Zvezde Meridianbet u Zadru

Autor:

Sport

14.11.2023

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska javnost se pita zbog čega su navijači lišeni slobode!

HRVATI POHAPŠENI ZBOG NAPADA NA SRBE: Njih 12 su tukli novinare i delegaciju Zvezde Meridianbet u Zadru

Foto: twitter printscreen

Huligani koji su mučki napali novinare i članove delegacije Crvene zvezde Meridianbet u Zadru su uhapšeni, barem jedan deo njih. Naime, kako su premeli hrvatski mediji, slobode je jutros lišeno 12 navijača iz navijačke grupe "Tornado" i to zbog "napada na srpske državljane" pred meč između Zadra i Zvezde Meridianbet u AdmiraBet ABA ligi.

Kako se navodi, oni su optuženi da su u dva odvojena napada povredili člana upravnog odbora crveno-belih i njegovog prijatelja, te snimatelja i novinara jednog srpskog portala koji su završili u bolnici na ušivanju. Iako nije navedeno ko su uhapšeni, niti za šta su zvanično optuženi, hrvatski mediji blago konstatuju da su hapšenja usledila u delu grada Voštarnica, te se pitaju zašto su oni uopšte lišeni slobode.

Foto: ABA liga/KK Zadar/Zvonko Kucelin

 

Podsetimo, prema informacijama iz Zadra, naskirani napadači sa fantomkama na glavama su "lovili Srbe po Zadru kao životinje", a onda su im napravili sačekušu ispred hotela. Oni su ih napali palicala i motkama uz povike "Gde ste četnici?".

Da je ceo napad bio dobro osmišljen svedoči njegova otvorena najava. Naime, u Zadru je pre meča osvanuo transparent sa porukom "Naša oluja nikada ne prestaje", sa jasnom aluzijom na zločin iz 1995. koji je prizvan da se ponovi i pred košarkaški meč.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading