SKANDAL NA CETINJU! Lažni albanski sveštenik širi mržnju! Susreo se sa raspopom Mirašem, ispred manastira pokazao dvoglavog orla, SPC nazvao "demonskom"

Autor:

Svet

14.11.2023

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Džufka, ili Nikolla Xhufka, koji se predstavlja kao sveštenik, tvrdi da je imao sastanak sa Mirašem Dedeičem, takozvanim mitropolitom nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve na Cetinju.

SKANDAL NA CETINJU! Lažni albanski sveštenik širi mržnju! Susreo se sa raspopom Mirašem, ispred manastira pokazao dvoglavog orla, SPC nazvao "demonskom"

Foto: Facebook/Printscreen/AT Nikolla Xhufka

On ističe da je crnogorska crkva nezavisna od srpske crkve i da su razgovarali o "suštinskim stvarima za budućnost dve crkve: albanske i crnogorske."

 

U opisu fotografija Džufka je napisao: "Istorijski! Imao sam čast da se sretnem sa mitropolitom crnogorskim, njegovim preosveštenstvom Mihailom. Bio sam iznenađen činjenicom da njegovo preosveštenstvo savršeno poznaje Albansku crkvu i do detalja život i delo Fan Nolija. Crnogorska crkva je nezavisna od srpske demonske crkve. Na ovom sastanku razgovarali smo o suštinskim stvarima za budućnost dve crkve: albanske i crnogorske", napisao je Džufka.

Džufka je takođe objavio i fotografiju sa doskorašnjim premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem i napisao: "Bratski sastanak sa Dritanom Abazovićem na kojem smo razgovarali o Albanskoj nacionalnoj crkvi Elbasan, Fan Noliju i budućnosti Albanske crkve u Crnoj Gori".

Međutim, važno je napomenuti da se albanska Pravoslavna mitropolija Elbasana, putem zvaničnog sajta radija "Vaskrsenje", distancirala od Džufke, nazivajući ga varalicom i lažnim sveštenikom. Njegove izjave su opisane kao pune nacionalne mržnje, a poznat je i po idejama o proterivanju arhiepiskopa Anastasija iz Albanije i osnivanju kosovske crkve.

 

O ovom lažnom svešteniku početkom godine oglasili su se iz manastira Visoki Dečani, obaveštavajući javnost da se radi o prevarantu koji samo želi da uzburka strasti i izazove mržnju svojim nacionalističkim ispadima i promovisanjem tzv. velike Albanije.

Ove informacije ukazuju na to da je Džufka prevarant koji pokušava da izazove kontroverze i podstakne nacionalne tenzije, a ne legitimni sveštenik. Važno je da se uzmu u obzir pouzdane informacije i zvanična saopštenja kako bi se razumela prava situacija i izbegle potencijalne manipulacije.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading