OVAJ SRBIN JE NAJSPREMNIJI ČOVEK NA SVETU! Pripadnik SAJ ovog puta pokorio Aljasku - Jovica Spajić najbrži od najbržih! (FOTO)

Autor:

Vesti

14.11.2023

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za samo 7 dana, 4 sata i 29 minuta, on je uspeo da pretrči neverovatnih 565 kilometara u uslovima gde je temperatura bila i -20°C.

OVAJ SRBIN JE NAJSPREMNIJI ČOVEK NA SVETU! Pripadnik SAJ ovog puta pokorio Aljasku - Jovica Spajić najbrži od najbržih! (FOTO)

Foto: Instagram/printscreen

Na društvenoj mreži Instagram, stranica "Otacastvo" je podelila inspirativnu priču o srpskom ultramaratoncu Jovici Spajiću. Ovaj hrabri momak je nedavno pobedio na jednoj od najzahtevnijih trka na svetu, koja se održava na Aljasci.

Jovica je član srpskih bezbednosnih snaga SAJ i već godinama se bavi trčanjem na ekstremnim terenima. Za samo 7 dana, 4 sata i 29 minuta, on je uspeo da pretrči neverovatnih 565 kilometara u uslovima gde je temperatura bila i -20°C. Njegova hrabrost i izdržljivost su zaista impresivne, posebno ako se uzme u obzir da je Jovica na ovu trku otišao na posnoj ishrani.

Međutim, ovo nije prvi put da je Jovica ostvario neverovatne sportske podvige. On je poznat kao rekorder u trbušnjacima, sa čak 30.000 bez predaha za 24 časa, zbog čega se nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda. Pored toga, Jovica je pobedio na brojnim svetskim trkama, uključujući i onu koja se održavala u džunglama Amazonije.


Ali, ono što je još više impresivno kod Jovice jeste njegova humanost i rodoljublje. Na trkama širom sveta, on je promovisao udruženje osoba koje pate od plućne hipertenzije, pokazujući svoju velikodušnost i brigu za druge.

Nažalost, u današnjem medijskom svetu, Jovica se ne dobija dovoljno pažnje. Umesto da bude istaknut kao primer mladima, mediji se uglavnom bave drugim, manje značajnim temama. Jovica se, za razliku od mnogih, ne bavi porocima i ne interesuju ga kockanje, blud ili kladionica. On je pravi primer hrabrosti, izdržljivosti i požrtvovanosti, koji bi trebalo da bude uzor mladima u današnjem svetu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading