NASTAVAK BRUTALNE DOMINACIJE: Ferštapen pobedio na Velikoj nagradi Brazila!

Autor:

Sport

05.11.2023

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holanđanin stigao do 17. pobede u sezoni.

NASTAVAK BRUTALNE DOMINACIJE: Ferštapen pobedio na Velikoj nagradi Brazila!

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferštapen pobedio je na večerašnjoj trci u šampionatu Formule 1 za Veliku nagradu Brazila, koja je vožena na stazi Interlagos u Sao Paulu.

Ferštapen je u Brazilu stigao do 17. pobede u sezoni, a 52. u karijeri. On je još ranije obezbedio treću uzastopnu titulu u F1. Holanđanin je u Brazilu ostvario vreme od 1:26:07.136. Drugo mesto pripalo je Britancu Landu Norisu iz Meklarena, koji je za pobednikom kasnio 8,27 sekundi, dok je treća pozicija pripala Špancu Fernandu Alonsu iz ekipe Aston Martin. Španac je u poslednjem krugu pretekao Meksikanca Serhija Peresa iz Red Bula i stigao je do pobedničkog postolja. Peto mesto je pripalo Kanađaninu Lansu Strolu iz Aston Martina, dok je šesti bio Španac Karlos Sainc iz Ferarija.

Bodove su još osvojili Francuz Pjer Gasli iz Alpina, Britanac Luis Hamilton iz Mercedesa, Japanac Juki Cunoda iz ekipe Alfa Tauri i Francuz Esteban Okon iz Alpina.

Vozač Ferarija Šarl Lekler odustao je uoči samog početka trke, pošto je izleteo sa staze u krugu za zagrevanje. Već u prvom krugu trke sudarili su se Kevin Magnusen iz Hasa i Aleks Albon iz ekipe Vilijams. Trka je potom prekinuta, a nastavljena je pošto je očišćena staza. Ferstapen je sigurno preuzeo prvo mesto, koje nije ispuštao do kraja trke.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferstapen sa 524 boda, dok je Peres drugi sa 258, a Hamilton je na trećoj poziciji sa 226. Naredna trka biće vožena 18. novembra za Veliku nagradu Las Vegasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading