U FORMULI 1 NIŠTA NOVO: Čudesni Ferštapen pobedio i u sprint trci!

Autor:

Sport

04.11.2023

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novih osam bodova za Holanđanina uoči nedeljne Velike nagrade Sao Paula.

U FORMULI 1 NIŠTA NOVO: Čudesni Ferštapen pobedio i u sprint trci!

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen

Holandski vozač Maks Ferštapen iz Red Bula, koji je već osigurao treću titulu svetskog prvaka u Formuli 1, svojoj riznici trofeja i priznanja dodao je i pobedu u subotnjoj sprint trci na stazi Interlagos, što mu je donelo novih osam bodova za ukupan zbir od 499 uoči nedeljne Velike nagrade Sao Paula.

Ferštapen je u trku ušao s druge startne pozicije, ali je već do prve krivine uspeo da prestigne Britanca Landa Norisa iz Meklarena, a potom se i zadrži na čelu preostala 24 kruga.

Noris je završio na drugom mestu s nešto više od četiri sekunde zaostatka (+4.287), a treće mesto i važne bodove u borbi za drugu poziciju u ukupnom plasmanu vozača osvojio je Maksov kolega, Meksikanac Perez, koji je za pobednikom zaostao za 13.617 sekundi.

To je Perezu donelo šest bodova, dok je njegov najbliži konkurent za vice-šampiona sveta, Britanac Luis Hamilton iz Mercedesa, završio sedmi i osvojio samo dva boda.

Bila je to poslednja od šest sprint trka u sezoni, a Holanđanin je slavio u četiri.

Uoči nedeljne Velike nagrade Brazila, koja će startovati u 18 sati po srednjeevropskom vremenu, Ferštapen ima 499 bodova. Perez je drugi sa 246, a Hamilton treći s 222.

Maks Ferštapen je u petak osigurao najbolju startnu poziciju za nedeljnu trku, a u ovoj sezoni se još nije dogodilo da nije trijumfovao kad je krenuo sa prvog startnog mesta.

Čudesni Holanđanin će pokušati da ostvari svoju 17. pobedu u ovoj sezoni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading