PRVI REZULTATI OBEĆAVAJU: Jokić ispred svih u MVP trci!

Autor:

Sport

10.11.2023

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se NBA liga nije pošteno ni zahuktala...

PRVI REZULTATI OBEĆAVAJU: Jokić ispred svih u MVP trci!

Foto: www.profimedia.rs

Sezona u NBA ligi nije se još pošteno ni zahuktala, daleko samo od prvih prognoza ko će osvojiti šampionski prsten, ali kada je reč o MVP tituli, Nikola Jokić je prvi kandidat po preliminarnim rezultatima i igrama na startu sezone.

Srpski košarkaš se u Sjedinjene Američke Države vratio silno motivisan da odbrani šampionski naslov sa Denver Nagetsima. Somborac beleži brutalne brojke, koje su ga uostalom krasile i prethodnih sezona, pošto u proseku ima tripl-dabl učinak i zbog čega je već na startu prvi favorit za ovogodišnjeg MVP (najkorisniji igrač lige). 

Franšiza iz Kolorada u uvodnih devet kola sezone ima osam pobeda i samo jedan poraz, a Jokić prosečno beleži 29,1 poen, 12,9 skokova i osam asistencija po meču. Uz to, srpski centar ima i sjajan procenat šuta iz igre od 62 odsto! 

Budući da je Jokić fenomenalan, NBA liga nije imala drugog izbora već ga je stavila kao prvog na listi favorita za MVP priznanje. Dugo vremena je as Denvera bio na tom mestu i prošle sezone, da bi u završnici nagrada volšebno otišla u ruke Džoelu Embidu. 

Upravo je Kamerunac prvi ispod Jokića na listi kandidata za prestižno priznanje jer je nastavio da igra u istom ritmu kao prošle godine. A, dvojicu centara prate Luka Dončić, Džejson Tejtum i Šai Gildžus-Aleksander. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading