"DALJE RUKE OD NAŠE DECE!" Snažan protest sveštenstva i estradnih umetnika na dolazak grupe "Baćuška" u Beograd! (FOTO)

Autor:

Vesti

14.11.2023

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na njihovim albumima se mogu videti ikone sa zamazanim likovima i obrnutim krstovima, dok na koncertima koriste crkvene simbole, oblike altara i pevaju u obliku shimonaha.

"DALJE RUKE OD NAŠE DECE!" Snažan protest sveštenstva i estradnih umetnika na dolazak grupe "Baćuška" u Beograd! (FOTO)

Foto: youtube/printscreen/БАТЮШКА BATUSHKA official

Otac Predrag Popović je na društvenoj mreži Instagram podelio poruku koja je izazvala dosta pažnje i reakcija.

U pitanju je najava koncerta poljske sotonističke grupe Baćuška koji je planiran da se održi 23. novembra 2023. godine u Beogradu, na Dorćolu. Ovaj koncert je izazvao veliku polemiku i negativne reakcije javnosti, posebno pravoslavnih aktivista koji su se borili za njegovu zabranu.

Foto: instagram/printscreen/otac_predrag_popovic

 


Grupa Baćuška, čije ime u prevodu znači "otac", je već poznata po svojim kontroverznim nastupima i promovisanju satanizma. Na njihovim albumima se mogu videti ikone sa zamazanim likovima i obrnutim krstovima, dok na koncertima koriste crkvene simbole, oblike altara i pevaju u obliku shimonaha. Ova grupa je često kritikovana zbog svojih tekstova koji, iako naizgled "hrišćanske molitvene", zapravo promovišu satanizam i iskrivljavaju reči i psalme iz Biblije.

Zahvaljujući radu pravoslavnih aktivista, koncerti grupe Baćuška su već otkazani u Rusiji i Belorusiji. Međutim, njihov nastup u Beogradu je i dalje planiran, što je izazvalo veliku zabrinutost kod vernika i ljubitelja tradicije.

Podsetimo, jedan od njih je i popularni pevač Sloba Radanović, koji je putem svog Instagram naloga pozvao na bojkot ovog koncerta i zaustavljanje širenja satanističke kulture na srpskoj Svetosavskoj zemlji.

Foto: youtube/printscreen/БАТЮШКА BATUSHKA official

 

- Stop satanizmu. 23. novembra 2023. god. u Beogradu na Dorćoolu održaće se koncert sotonističke grupe Baćuška. Rusi inače sa Baćuška oslovljavaju svoje sveštenike! Grupa jasno promoviše satanizam, u umetničkom delu albuma koriste ikone sa zamazanim likovima i obrnuti krstovima. Na koncertima koriste crkvene simbole, oblike altara, ikone, pevaju u obliku shimonaha. Zahvaljujući radu pravoslavnih aktivista otkazani su koncerti grupe u Rusiji i Belorusiji - istakao je Sloba.

On je takođe dodao ispod i jedan od njihovih plakata u kome gospod Isus Hrist drži obrnuti krst i ima okrvavljeno lice. 

- Pesmu su im naizgled "hrišćanske molitvene", ali sa iskrivljenim rečima na crkvenoslovenskom na primer u jednoj pesmi pevaju psalm proroka Davida, ali naopačke. Dodavanjem izgovaranjem oni zapravo pevaju i ime sotonino. Ne smemo održavanje sotonističkih koncerta na srpskoj svetosavskoj zemlji. Stop trovanju naše dece antipravoslavnom kulturom, muzikom, obrazovanje, medijima, zakonima - podelio je Sloba.

Foto: instagram.com/slobaradanovic

 

Sloba je istakao da se ovaj koncert ne sme dozvoliti, te da je potrebno stati na put trovanju dece antipravoslavnom kulturom, muzikom, obrazovanjem, medijima i zakonima. Pozivajući se na svoj uticaj i popularnost, pevač je apelovao na sve da se ujedine i spreče održavanje ovog sotonističkog koncerta na srpskoj teritoriji.

Podsetimo, Sloba Radanović je jedan od najpopularnijih pevača na domaćoj estradi, poznat kao vernik i poštovalac tradicije. Njegov javni poziv za bojkot koncerta sotonističke grupe Baćuška je naišao na veliku podršku među vernicima i ljubiteljima pravoslavne kulture.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Svarog

16.11.2023 17:32

Vracajte vi Srbiju u srednji vijek degenerici jedni mrtvi..