EKSKURZIJA IZ PAKLA! Profesor filološke gimnazije u Beogradu spopadao učenice nakon što ih je napijao - roditelji van pameti, evo koja mu KAZNA SLEDI!

Autor:

Vesti

10.11.2023

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo prosvete takođe je potvrdilo da je došlo do incidenta, ističući da je škola odmah reagovala suspendovanjem nastavnika i pokretanjem disciplinskog postupka.

EKSKURZIJA IZ PAKLA! Profesor filološke gimnazije u Beogradu spopadao učenice nakon što ih je napijao - roditelji van pameti, evo koja mu KAZNA SLEDI!

Foto: shutterstock

Učionica

Na nedavnoj maturskoj ekskurziji u Italiji, profesor Beogradske Filološke gimnazije, inicijali B.DŽ., izazvao je skandal nakon što je, prema nezvaničnim izvorima, omogućio maturantima pristup alkoholu i potom se, kako tvrde svedoci, nedolično ponašao i uznemiravao učenice.

Učenice koje su bile direktno pogođene ovim incidentom momentalno su ga prijavile drugim profesorima, navodeći da ih je B.DŽ. uznemiravao i neprimereno se ponašao. Po povratku sa ekskurzije, roditelji su bili obavešteni o situaciji, te su odmah stupili u kontakt sa direktorkom škole i obavestili policiju o dešavanjima tokom putovanja.

Uprava Filološke gimnazije potvrdila je incident, ističući da su preduzete sve zakonom predviđene mere. Disciplinski postupak je pokrenut, a B.DŽ. je suspendovan i nakon toga dao otkaz. Iz Uprave su naveli da su o incidentu obavešteni nadležne institucije.

- U svakoj pojedinačnoj situaciji zlostavljanja ili nasilja učenika nad učenikom, učenika nad nastavnikom i nastavnika nad učenikom reaguje i postupa škola, a Ministarstvo prati postupanje ustanova. Povodom incidenta u Italiji, škola je odmah po povratku suspendovala nastavnika i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Disciplinski postupak nije krivični postupak, zaposlenom se izriču mere, a ne kazne i sankcije - kažu u Ministarstvu prosvete.

Ministarstvo prosvete takođe je potvrdilo da je došlo do incidenta, ističući da je škola odmah reagovala suspendovanjem nastavnika i pokretanjem disciplinskog postupka. Disciplinski postupak, kako navode, nije krivični postupak, već mera kojom se zaposlenima izriču određene sankcije.

Pored toga, Ministarstvo prosvete apeluje na odgovorno postupanje u vezi sa ovim slučajem zbog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, budući da su, osim punoletnih, učestvovali i maloletni učenici.

- Najteža mera disciplinskog postupka je prestanak radnog odnosa do koga je i došlo. Škola je odmah po povratku dece sa ekskurzije organizovala podršku učenicima i održava stalnu komunikaciju sa roditeljima učenika - kažu u Ministarstvu prosvete.

Istraga o celom slučaju preuzeta je od strane nadležnog javnog tužilaštva i MUP-a, koji trenutno sakupljaju dokaze u vidu izjava vinovnika incidenta i svedoka kako bi utvrdili eventualna krivična dela koja će biti stavljena na teret B.DŽ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading