"MORAMO STAVITI TAČKU NA TO": Jovanović o proslavi Noći veštica u vrtićima - oglasio se i sektolog

Autor:

Vesti

04.11.2023

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto da srpska deca uče o najlepšim pravoslavnim praznicima i običajima vezanim za njih, veliki broj vaspitno-obrazovanih ustanova organizuje radionice, priredbe, maskenbale i proslave kako bi na taj način "proslavili" Noć veštica.

"MORAMO STAVITI TAČKU NA TO": Jovanović o proslavi Noći veštica u vrtićima - oglasio se i sektolog

Foto: TV PINK PRINTSCREEN

Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima rekla je da smo mi kao društvo dozvolili da to bude normalna pojava.

- Mi formiramo kodekse ponašanja nas samih, samim tim i naše dece. Kada govorimo o obeležavanju halloween-a u vrtićima, školama i obdaništima, moram da kažem da onda moramo da slavimo i Hari Potera, Pokemona, Teletabise i sve ono što su naša deca u nekom momentu volela ili gledala, jer se naša deca vode trendovima. Sve ono što se vodi kao trend ne znači da treba biti deo obrazovanja i škole - rekla je Jovanović u Novom vikend jutru Jovane Jeremić na TV Pink.

Kako je istakla, sve ono što se nameće deci, ne poštuje postulate porodice i pravoslavlja, naše vere i srpstva, moramo staviti tačku i govoriti o tome.

Jovanović je rekla da je mnogo sekti kojima odgovara taj datum i takav praznik.

Dimitrije Pastuović, sektolog, objasnio je da halloween kao proslava potiče od keltskog praznika Samhain, koji su Irci i Škoti doneli kao migranti u SAD.

- Do pedesetih to se nije toliko poštovalo - kazao je Pastuović i dodao da su ga mnoge vaspitačice zvale i rekle da im se ovo nameće jer deca dolaze kostimirana.

- Veličanje veštica, vampira, vukodlaka, demona, je nešto što je suprotno našem pravoslavlju... Ja mislim da je to kukavičje jaje koje nam je ubačeno - ocenio je Pastuović.

On je istakao da je majka svih sekti Novi svetski poredak i da on upravlja svim sektama.

Željko Mašović, psiholog, kaže da je problem što 90 odsto ljudi i ne zna pravu priču.

On upozorava da smo mi izgubili i gubimo informacije o veri.

- Da mi svoju tradiciju promovišemo, ne bi ovo toliko bilo zanimljivo - rekao je Mašović misleći na Poklade i druge običaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading