RUSI ZLOUPOTREBLJAVAJU ĐOKOVIĆA I GAZPROM DA NAS VARAJU! Srbin prošao golgotu, obećali mu bogatstvo, pa odbrusili: ZVAĆEMO VAS 1.000 PUTA DOK NE PLATITE!

Autor:

Vesti

20.10.2023

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova prevara hara Srbijom, a na meti su naši građani na društvenim mrežama. Navodno, ako investirate u Gazprom, dobićete više od polovine uloženog svake nedelje.

RUSI ZLOUPOTREBLJAVAJU ĐOKOVIĆA I GAZPROM DA NAS VARAJU! Srbin prošao golgotu, obećali mu bogatstvo, pa odbrusili: ZVAĆEMO VAS 1.000 PUTA DOK NE PLATITE!

Foto: www.profimedia.rs, Printscreen/serbialive, shutterstock

Sumnjiv oglas proširio se društvenim mrežama, a jedan Srbin "upecao se" na laku zaradu koju nude.

Navodno, ako "investirate" u firmu Gazprom 28.000 dinara,a na račun van nedlejno leže 67.000 dinara. Oglas je postavljen uz obaveštenje da je "Vlada odobrila" ovakve investicije, a sve uz sliku Novaka Đokovića.

- Evo šta rade Rusi u Srbiji! Bave se internet prevarama! Dao sam im moj mail i broj telefona i kad su me pozvali , pričali su srpsko-ruski... Objasnili su mi da treba da im platim 28.000 dinara da bi dobio 67.000 dinara. Ja sam pitao šta su mi garancije? Rekli su mi uplatite i videćete koliko ćete biti bogati. Zahvalio sam se i prekinuo vezu. Posle toga su me zvali svaki dan po 20 puta i nisam se javljao - zavapio je on na Instagramu.

Foto: Printscreen/serbialive_beograd

 

- Kada sam se u jednom trenutku javio, zamolio sma ih da me više ne zovu jer ne želim da investiram, rekli su mi da moram da investiram! Rekao sam da me više ne uznemiravaju i da ću ih prijaviti policiji, rekli su da ih ne zanima i da će me zvati 1000 puta dnevno dok ne uplatim pare. Posle toga sam ih blokirao, ali to su hakeri koji su me i dalje sa blokiranog broja zvali i to bar 300 - 400 poziva dnevno. I niko im ne može ništa - dodao je.

Ne ostave ID, pa ih džaba blokirate!

Nakon njegovog apela na Instagram stranici Serbialive Beograd, dobio je i savet da pomoć potraži u Odeljenju za visokotehnološki kriminal.

- Nisu u pitanju hakeri, nego u podešavanjima koja imaju svi telefoni su stavili da nemaju ID (identitet) kada zovu i mogu da zovu beskonačno bukvalno, jer ti si blokirao njihov broj, a ovo što sad zove ne postoji, kao da ga ne zove niko. Najbolje je pozvati policiju i Odeljenje visokotehnološkog kriminala će ih naći i treba da sledi tužba za uznemiravanje - posavetovao ga je jedna korisnik Instagrama.

Novak i Gazprom: Ne nasedajte na prevaru!

Povodom ovih i sličnih onlajn prevara oglasio se njegov advokat Goran Draganić pre mesec dana upozoravajući da su u pitanju pokušaji obmane naših građana.

- Ovim putem želimo da upoznamo najširu javnost Srbije i regiona, da su u poslednje vreme ponovo primećeni učestali pokušaji sajber kriminalnih grupa, da nedozvoljeno i nezakonito, iskorišćavajući ime i lik Novaka Đokovića, prevare građane preko interneta.

Više internacionalnih sajber kriminalnih grupa, putem lažnih oglasnih poruka intenzivno plasira neistinite reklamne sadržaje u kojima navodno učestvuje Novak Đoković.

Najučestaliju ovakvu sajber prevaru predstavlja neistinita reklamna poruka koja povezuje Novaka Đokovića sa navodnom „Gazprom platformom“ kojom se pozivaju građani, da ulažu svoj novac preko te navodne „platforme“.

Sve ovakve i slične oglasne poruke koje su preplavile internet prostor su apsolutna obmana, pa upozoravamo građane Srbije i regiona da budu veoma oprezni, da ne nasedaju na ovakve i slične veoma ozbiljne finansijske prevare i da ne dozvole da postanu plen organizovane sajber kriminalne grupe.

Protiv svih odgovornih za ove internet prevare su već preduzeta sva zakonom dozvoljena pravna sredstva i podnete krivične prijave Višem Javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal - saopštio je Đokovićev advokat.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
nik

07.03.2024 15:13

id sam ja uhvatio velika britanija broj\+44 23 8228 0747 i a nilslim da je prevara pa nezelim da se upecam reci te vise o tome i dali stvarno postoji prava stvar