OBJAVLJENA NOVA "CRNA LISTA"! Dobro pogledajte SPISAK, od ovih prodavaca nikako ne naručujte!

Autor:

Vesti

20.10.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) ‚objavila je dopunjenu listu trgovaca koji neregistrovano prodaju na Instagramu.

OBJAVLJENA NOVA "CRNA LISTA"! Dobro pogledajte SPISAK,  od ovih prodavaca nikako ne naručujte!

Foto: shutterstock

Spisak se stalno produžava, pa trenutno broji 178 naloga za koje je utvrđeno da ne posluju u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini.

Najviše je onih koji prodaju odeću i obuću, ali na "crnoj listi" su i prodavci suplemenata, dodataka ishrani i parfema.

Kupovinom od neregistrovanih trgovaca kupujete na sopstvenu odgovornost i u takvim slučajevima nema primene Zakona o zaštiti potrošača. Ovakav način prodaje zadaje najviše problema potrošačima pri ulaganju reklamacija, a nakon toga državi, jer je država oštećena na ime neplaćenog poreza a na kraju i trgovcima, jer se na taj način bore sa nelojalnom konkurencijom. Ovakav vid kupuvine svakako je jeftinija opcija, ali posledice su mnogo skuplje - upozorava NOPS.

U ovoj organizaciji napominju da se na listi mogu naći i trgovci koji su registrovani, ali je ustanovljeno da je svakako došlo do kršenja zakona.

Ovaj spisak se, inače, dostavlja i nadležnim organima.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading