U NEDELJU POČINJE POPIS, UČEŠĆE JE OBAVEZNO: Oko 3.000 popisivača obilaziće imanja, od danas otvoren i INFO-CENTAR za sve nedoumice

Autor:

Vesti

28.09.2023

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popis poljoprivrede trajaće do 15. decembra.

U NEDELJU POČINJE POPIS, UČEŠĆE JE OBAVEZNO: Oko 3.000 popisivača obilaziće imanja, od danas otvoren i INFO-CENTAR za sve nedoumice

Foto: youtube.com/KTV Televizija - Zvanični kanal

Info-centar, gde građani mogu da dobiju sve informacije i odgovore na pitanja koja se odnose na predstojeći popis poljoprivrede, počinje sa radom danas, objavio je Republički zavod za statistiku.

Zainteresovani građani će informacije i odgovore na pitanja moći da dobiju pozivom na broj 0800-444-005, svakoga dana od osam do 20 časova, a pozivi su besplatni i dostupni sa teritorije cele Srbije, iz fiksne mreže Telekoma Srbije i mobilnih mreža. Info-centar će raditi do 15. decembra.

Popis poljoprivrede počinje u nedelju, 1. oktobra i trajaće do 15. decembra. Planirano je da u Popisu poljoprivrede 2023. učestvuje oko 3.000 popisivača, 300 opštinskih i 16 regionalnih koordinatora.

Foto: Tanjug/J. PAP

 

Popis poljoprivrede 2023. obuhvatiće poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Srbije, bez obzira na status (porodična gazdinstva, gazdinstva pravnih lica i preduzetnika). Po popisivaču je predviđeno da bude oko 250 gazdinstava, a podaci će biti prikupljani metodom intervjua na terenu, od 1. oktobra do 15. decembra, na osnovu Adresara poljoprivrednih gazdinstava. Popisivači će podatke unositi direktno u elektronski upitnik na laptopu (metod CAPI). 

Podsetimo, učešće u Popisu je obavezno, a posebna pažnja, u svim fazama realizacije Popisa, posvetiće se zaštiti podataka. Svi neposredni izvršioci Popisa dužni su da postupaju u skladu sa zakonom i da podatke do kojih dolaze u toku popisivanja čuvaju kao poslovnu tajnu.

Svako odbijanje davanja podataka ili davanje netačnih podataka i svaka zloupotreba službenih statističkih podataka povlači prekršajnu odgovornost, u skladu sa Zakonom o Popisu poljoprivrede 2023.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading