ŠOKANTNI PODACI PROŠLOGODIŠNJEG POPISA: U ovom gradu svaki peti stanovnik ima završenu samo osnovnu školu!

Autor:

Vesti

15.08.2023

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S druge strane, Subotica se sa 40 odsto stanovništva kotira izuzetno visoko kada je u pitanju kompjuterska pismenost.

ŠOKANTNI PODACI PROŠLOGODIŠNJEG POPISA: U ovom gradu svaki peti stanovnik ima završenu samo osnovnu školu!

Foto: Shutterstock

Prema podacima Zavoda za statistiku na osnovu popisa koji je sporoveden tokom prošle godine, svaki peti stanovnik Subotice ima zavšenu samo osnovnu školu, dok najveći broj Subotičana ima završenu srednju četvorogodišnju školu - oko 30.000, navodi Subotica.com.

Prošlogodišnji popis stanovništa u Subotici pokazao je da je više od 1.100 Subotičana bez ikakve školske spreme, da nepotpuno osnovno obrazovanje ima više od 5.500 stanovnika, dok srednjoškolsku diplomu nema 21.810 stanovnika Subotice. Broj nepismenih je ispod pet procenata.

Najviše je onih koji imaju završenu samo srednju školu i to nešto više od polovine. Među njima je najmanji broj gimnazijalaca, oko 21.000 čine oni sa trogodišnjom srednjom školom, dok je najveći broj onih koji su završili četvorogodišnju srednju školu stručnog usmerenja - oko 30.000, što čini nešto manje od jedne trećine ukupnog stanovništa grada.

Broj onih koji su se nakon srednje škole odlučili za određenu specijalizaciju je nešto veći od 1.000, dok je onih sa višim obrazovanjem blizu 6.000.

Veliki broj Subotičana ima diplomu visokog obrazovanja - oko 14.500 ili svaki sedmi odrasli stanovnik Subotice.

Prema udelu kompjuterski pismenih stanovnika, Subotica se u našoj zemlji kotira izuzetno visoko - više od 40 procenata Subotičana je kompjuterski pismeno.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading