NAŠI MALI HEROJI SREĆAN VAM POLAZAK U ŠKOLU! Ove promene očekuju đake od prvog septembra - biće u školama policije NA ODMORU I NA POČETKU I KRAJU!

Autor:

Vesti

01.09.2023

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za mnoge mališane, prvi septembar predstavlja prelazak u jedno novo doba.

NAŠI MALI HEROJI SREĆAN VAM POLAZAK U ŠKOLU! Ove promene očekuju đake od prvog septembra - biće u školama policije NA ODMORU I NA POČETKU I KRAJU!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Danas je, sa radosnim uzbuđenjem i očekivanjem, hiljade prvaka i đaka širom naše zemlje zakoračilo na pragove škola, označavajući početak svoje školske avanture. U jutarnjim satima, u mnogim školama, mališani su s torbama punim radosti i nestrpljenja stigli da upoznaju svoje nastavnike i prve školske drugare.

Svečani trenutak polaska u školu obeležava se širom zemlje, gde se roditelji, nastavnici i đaci zajedno raduju novim saznanjima i uspomenama koje će ova godina doneti. Đaci, mali heroji koji stupaju na put učenja, nosili su osmehe na licima dok su pozdravljali školske kolege i upijali prve utiske ovog posebnog dana.

Za mnoge mališane, prvi septembar predstavlja prelazak u jedno novo doba. Oni će se upustiti u svet čitanja, pisanja, matematike i mnogih drugih predmeta koji će im obogatiti znanje i osposobiti ih za buduće izazove. Osim akademskih veština, ova školska godina nosiće i priliku za razvoj socijalnih veština, prijateljstava i mnogih nezaboravnih trenutaka.

Republika

Foto: Shutterstock

 

Ministarstvo prosvete dalo je smernice za rad školama, ali kako će se ove smernice primeniti u praksi, kako nam je prethodna godina donela vredne lekcije, i kako će se nastavnici, đaci i roditelji suočiti sa izazovima, ostaje da se vidi. Svi se nadamo da će ova školska godina doneti novi nivo prilagodljivosti i kreativnosti u načinu učenja i radu.

Pored toga, početak školske godine ove godine će imati i dodatne mere sigurnosti. Naši školarci i njihova bezbednost su u fokusu, te će se u prve dve nedelje početka škole pojačano pratiti sigurnosna situacija u školama uz prisustvo policajaca, kako bi se osigurao bezbedan i bezbrižan početak.

Dok prvaci zakorače u školu spremni za učenje, odrastanje i izazove, svi zajedno im želimo uspešnu i radosnu školsku godinu. Neka svaki korak bude korak napred ka znanju, a svaki trenutak neka bude prilika za stvaranje trajnih uspomena koje će pratiti ove mlade osobe celog života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading