PAZITE SE PREVARANATA NA ULICI, SMISLILI SU NOVU ŠEMU Stranac u luksuznom autu HITNO traži keš i u zamenu nudi OVO! Ne nasedajte!

Autor:

Vesti

22.08.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uobičajeno sa sobom imaju žensku osobu i bar jedno malo dete za koje tvrde da je bolesno i da im zbog deteta hitno treba keš, upozoravaju građani.

PAZITE SE PREVARANATA NA ULICI, SMISLILI SU NOVU ŠEMU Stranac u luksuznom autu HITNO traži keš i u zamenu nudi OVO! Ne nasedajte!

Foto: Unsplash/why kei

Na Instagram stranici moj_beo_grad_ pojavilo se upozorenje svim vozačima da ne nasedaju na prevarante koji im na ulici traže pozajmicu za gorivo jer navodno kod sebe nemaju novca i u zamenu nude nakit!

-Malopre na Ceraku muža startovao neki liku nekom luksuznom autu. Kao slabo priča srpski, priča nemački i engleski daje vizit kartu i traži na zajam novac za gorivo. Nudi zlatan prsten jer kao ne zna gde ima zalagaonica da bi za njega dobio neki novac - piše u prvoj objavi, dok u drugoj stoji:

- Radi se o jeftinoj bižuteriji za koju prevaranti ubeđuju žrtvu da je zlatan nakit. Najčešće se radi o kriminalnim grupama iz Bugarske koje vrše prevare na auto-putu. Uobičajeno sa sobom imaju žensku osobu i bar jedno malo dete za koje tvrde da je bolesno i da im zbog deteta hitno treba keš. Ako vas startuju recite im da nemate gotovinu tako ćete ih najlakše otkačiti, a zatim obavestite policiju na 192 da su pokušali da vas prevare kako bi policija mogla da ih locira.

Meiji su već upozoravali na slične prevare. Na benzinskim pumpama na obodima Beograda već godinama operiše muškarac koji žrtve presreće u skupom automobilu, najčešće BMW ili "folksvagen". Traži novac za gorivo, uzme uredno broj računa, ali pare nikada ne vrati. Lakoverni građani mu poveruju najviše zbog skupih kola koja vozi.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading