PIKSI OBJAVIO SPISAK: Evo na koga selektor računa za mečeve u kvalifikacijama za EURO - novo ime u reprezentaciji!

Autor:

Sport

22.08.2023

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačna lista igrača biće poznata 1. septembra.

PIKSI OBJAVIO SPISAK: Evo na koga selektor računa za mečeve u kvalifikacijama za EURO - novo ime u reprezentaciji!

Foto: ST/N. Mutić

Dragan Stojković Piksi

Selektor A tima fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković objavio je širi spisak igrača za septembarske mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, protiv Mađarske u Beogradu 7. i protiv Litvanije u Kaunasu 10. septembra.

Konačan spisak selektor će saopštiti 1. septembra, dok će se medijima obratiti na početku priprema, odnosno prvog dana okupljanja, 4. septembra u SC FSS u Staroj Pazovi.

U odnosu na prethodni ciklus, okončan remijem u Bugarskoj (1:1), na spisku nema Darka Lazovića, koji je i bio strelac izjednačujućeg pogotka u poslednjim sekundama utakmice. Ipak, selektor je ponovo pozvao jedno novo ime, a to je Petar Ratkov, napadač Salcburga, koji je ove sezone pojačao austrijskog velikana iz ekipe TSC-a.

Dugo se pisalo o tome da li će Ratkovi igrati za Srbiju ili Hrvatsku, ali se čini da su sada i te dileme otklonjene i da će gorostasni napadač predvoditi "orlove" u godinama koje dolaze.

Podsetimo, Srbija trenutno ima sedam bodova, posle tri odigrane utakmice u kvalifikacijama, nakon što smo savladali Litvaniju (2:0) i Crnu Goru (1:1), odnosno remizirali sa selekcijom Bugarske. Naša reprezentacija se nalazi na korak do plasmana na EURO, pošto će prve dve ekipe iz grupe obezbediti plasman na prvenstvo Starog kontinenta, koje se naredne godine igra u Nemačkoj.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading