OVACIJE PREPUNOG STADIONA: Piksi u Japanu dočekan kao BOG! (VIDEO)

Autor:

Sport

05.08.2023

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda za sva vremena.

OVACIJE PREPUNOG STADIONA: Piksi u Japanu dočekan kao BOG! (VIDEO)

Foto: FSS

Dragan Stojković na stadionu "Olimpiko"

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, doživeo je ovacije prepunog stadiona u Nagoji, i to sa posebnim razlogom. Naime, Piksi je ostavio neizbrisiv trag u japanskom fudbalu, naročito u pomenutom klubu, gde je igrao i trenirao.

 

 

Piksi je nosio dres Nagoje Grampus od 1994. do 2001. godine, a tokom tog perioda je odigrao 183 utakmice za i postigao 57 golova. Njegov doprinos timu bio je neizostavan, te je postao jedan od najboljih u istoriji ove ekipe.

Nakon igračke karijere, preuzeo je ulogu trenera Nagoje. U prvoj sezoni kao trener, njegov tim je zauzeo treće mesto. Nastavio je svoj rad, bio je deveti u drugoj sezoni, a onda je usledio spektakularan uspeh. Piksi je odveo Nagoju do velikog dostignuća 2010. godine – osvojena je prva titula u istoriji kluba. 

Međutim, Piksijev doprinos nije stao samo na terenu. Kada je Japan pogodio tragičan zemljotres praćen cunamijem, on je ostao da pomogne. Njegova humanitarna dela ostala su urezana u sećanjima Japanaca, dodajući mu status gotovo božanstva u toj zemlji.

Ovaj trenutak ovacija na stadionu u Nagoji predstavlja duboku zahvalnost i poštovanje prema čoveku koji je ostavio neizbrisiv pečat na japanskom fudbalu. Piksi je u srcima Japana zauvek ostao kao simbol uspeha, hrabrosti i dobrote.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading