"ŠAMARČINA" ZA ARGENTINCE: Kampaco i VIldoza ŠOKIRANI!

Autor:

Sport

05.08.2023

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Gaučosi" razočarali protiv velikog autsajdera.

"ŠAMARČINA" ZA ARGENTINCE: Kampaco i VIldoza ŠOKIRANI!

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco i Luka Vildoza

Košarkaška reprezentacija Belgije iznenadila je selekciju Argentine u prijateljskoj utakmici odigranoj u Brnu, pobedivši rezultatom 85:84. 

 

 

Ključnu ulogu u ovom iznenađujućem trijumfu Belgije odigrao je Manu Lekomt, igrač podgoričke Budućnosti, postigavši 27 poena, uz 8 asistencija i 4 skoka. Iako je imao izvanrednu partiju, jedna greška koju je napravio skoro je bila kobna za njegov tim.

Na strani Argentine, doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Meridianbet, Fakundo Kampaco, bio je najbolji pojedinac “gaučosa”. Plejmejker madridskog Reala postigao je 23 poena (2/4 za dva poena, 4/6 za trojke) uz 2 skoka i 4 asistencije. Njegove dve vezane trojke u finišu utakmice vratila su argentinski tim u utakmicu, ali to nije bilo dovoljno za preokret.

Nikolas Brusino takođe je imao odličnu partiju sa 15 poena, dok je veteran Karlos Delfino, koji ima 41. godinu, dodao 11. Novi igrač Panatinaikosa, Luka Vildoza, nije se proslavio - završio je meč sa 6 poena (1/5 za trojke, 0/3 za dva poena), uz 5 skokova i 3 asistencije.

Argentina nije obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo, a uskoro je očekuju pretkvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading