RUBIO NIJE SAM: Skariolo veruje u Rikija!

Autor:

Sport

05.08.2023

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni plejmejker doneo šokantnu odluku.

RUBIO NIJE SAM: Skariolo veruje u Rikija!

Foto: Starsport

Selektor španske košarkaške reprezentacije, Serđo Skariolo, pružio je podršku Rikiju Rubiju, koji je doneo hrabru odluku da završi svoju profesionalnu karijeru zbog brige o svom mentalnom zdravlju. Ova vest je posebno značajna jer se dešava samo nekoliko nedelja pre Svetskog prvenstva na kojem Španija brani zlato.

Riki Rubio, dugogodišnji reprezentativac i iskusni plejmejker, javno je obelodanio svoju odluku da stavi mentalno zdravlje ispred svoje sportske karijere. Njegova iskrenost i hrabrost otvorile su važan dijalog o mentalnom zdravlju u svetu sporta, ističući da je briga o mentalnom blagostanju podjednako važna kao i fizička priprema.

- U reprezentaciji su ljudi uvek bili ispred rezultata. Sva moja ljubav i podrška Rikiju i moje divljenje zbog njegove transparentnosti, kao i njegove sposobnosti da još jednom vodi svojim primerom - napisao je Skariolo na društvenim mrežama.

Republika

Foto: Starsport

Serđo Skariolo

Rikijeva odluka i podrška koju je dobio od Skariola postaju inspiracija za sve sportiste da budu otvoreni o svojim izazovima i da prepoznaju potrebu za brigom o svojoj mentalnoj dobrobiti. Ovaj trenutak ukazuje na pomak u sportskom svetu, gde se sve više prepoznaje da uspeh na terenu ne sme da ide na štetu zdravlja izvan terena.

Iako odlazak Rikija Rubija ostavlja prazninu u reprezentaciji, njegova hrabrost ostaje kao snažan podsetnik da je briga o sebi uvek važnija od bilo koje sportske titule.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading