POŠAST POHARALA 3,6 MILIJARDI: Italijanski klubovi ostali bez NEZAMISLIVE LOVE

Autor:

Sport

05.08.2023

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raste i zaduženost.

POŠAST POHARALA 3,6 MILIJARDI: Italijanski klubovi ostali bez NEZAMISLIVE LOVE

Foto: Tanjug/AP

Viktor Osimen

Fudbalski savez Italije u zvaničnom saopštenju izvestio je da je profesionalni fudbal u toj zemlji izgubio 3,6 milijardi evra od 2019. do 2022. godine zbog ograničenja u vezi sa pandemijom koronavirusa.

Ali to nije sve. Zaduženost je porasla za 5,6 milijardi evra u sezoni 2021/22. što je za 4,4 odsto više nego ranije. Kako se navodi, prva tri ranga takmičenja gubila su u proseku 1,2 milijarde evra godišnje, a 2021/22. ostali su bez 1,4 milijarde evra, što je najviše ikada zabeleženi gubitak.

- Već nekoliko godina skrećemo pažnju na potrebu da profesionalni klubovi usvoje dobre sisteme i modele kako bi uskladili rashode sa svojim mogućnostima za stvaranje prihoda - kaže Federiko Musi iz revizorske kuće "Prajs voterhaus kupers".

Pomenuti finansijski eksperti tvrde da bi renoviranje stadiona širom zemlje popravilo imidž i potražnju, te da je sjajna prilika za to zajednička kandidatura sa Turskom za organizaciju Evropskog prvenstva 2032. godine.

U sezoni pred pandemiju korone prihod od ulaznica u italijanskom fudbalu iznosio je 341 milion evra, da bi se potom srozao na oko 250 miliona. Dobar primer i smernica Italijanima jeste poslovanje Mančester junajteda, pošto je prema izveštajima revizora samo od prodaje karata u sezoni 2021/2022. zaradio 126 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading