SPREMAN ZA NOVU ULOGU: Bufon ipak ostaje u fudbalu!

Autor:

Sport

05.08.2023

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih čuvara mreže svih vremena ne može bez ove prelepe igre.

SPREMAN ZA NOVU ULOGU: Bufon ipak ostaje u fudbalu!

Foto: Tanjug/AP

Đanluiđi Bufon

Legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon nedavno je zvanično okončao svoju bogatu karijeru, ali izgleda da neće napustiti fudbalski svet. Prema izveštajima medija sa “čizme”, već su u toku pregovori između njega i Fudbalskog saveza Italije u vezi s preuzimanjem važne uloge u sportskom menadžment timu saveza i nacionalne reprezentacije.

 

 

Iako precizna uloga koju će Bufon imati još nije konačno definisana, on već radi na poboljšanju svog engleskog jezika kako bi se što bolje snašao u toj potencijalno važnoj ulozi. Planirano je da se on priključi timu već od septembra, kada će Italija igrati kvalifikacione utakmice za EURO 2024 protiv Severne Makedonije i Ukrajine.

Đanluiđi Bufon nedavno je stavio tačku na svoju fantastičnu dugogodišnju karijeru, tokom koje je ostvario niz impresivnih dostignuća. On je postao rekorder po broju odigranih utakmica za italijansku nacionalnu selekciju, sa čak 176 nastupa. Njegov vrhunac bio je osvajanje FIFA Svjetskog prvenstva 2006. u Nemačkoj, što je bio nezaboravan trenutak kako za njega, tako i za italijanske navijače.

Legendarni golman je započeo svoju profesionalnu karijeru u Parmi, gdje je branio od 1995. godine, upisavši 220 nastupa za klub. Kasnije je prešao u Juventus u tada najvećem transferu za golmana u istoriji fudbala. Za Juventus je igrao čak 17 godina, osvojivši deset titula u Seriji A. Ostao je veran "staroj dami" čak i tokom teških vremena, kao što je bilo ispadanje u Seriju B nakon kontroverzne afere 2006. godine.

Tokom svoje karijere, Bufon je takođe proveo jednu sezonu u PSŽ-u 2018. godine, ali se vratio u Juve samo sezonu kasnije. Nakon dve godine, doneo je odluku da se vrati u Parmu, klub gde je sve počelo, ali i završilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading