SRBI PROŠLI PAKAO NA LETU WIZZAIRA: Ispovest putnika koji su celu noć bili ZAROBLJENI na aerodromu! (VIDEO)

Autor:

Vesti

16.08.2023

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bi agonija srpskih putnika bila još teža, kada su im na kraju stigli autobusi, intervenisala je i policija, te ih prisilno ubacila u iste!

SRBI PROŠLI PAKAO NA LETU WIZZAIRA: Ispovest putnika koji su celu noć bili ZAROBLJENI na aerodromu! (VIDEO)

Foto: Republika

Srpski putnici su se našli u situaciji koju niko nikom ne bi poželeo, a sve zahvaljujući WizzAir kompaniji koja im je pomerila let za Beograd i zbog koje su, između ostalog, osvanuli na mađarskom aerodromu.

Kako je Republika prva pisala o ovom nemilom događaju, putnici su zbog prinudnog sletanja na aerodrom u Budimpešti preživeli ono čega nema ni na filmu. 

- Odložili su nam let, stigle su dve poruke na telefon da nam je prvo odložen let za 21h, pa za 22.15h. Kako sam došao na aerodrom, a pošto nisu apdejtovali, ostalo je na 20.40h, nije pisalo da li je bording, ili je neki gejt otvoren, sve je izgledalo kao da je sve regularno. Ukrcali su nas u avion po hitnom postupku, da bi nam negde na polovini leta najavili da se sprema nevreme u Beogradu - govori sagovornik Republike Luka o ovom događaju.

Foto: Wikipedia/Oyoyoy

Avion WizzAir kompanije

Ono što je naš sagovornik posebno naglasio jeste i nepodudaranje onoga što je rečeno u avionu sa pričama stjuardesa. Stjuardese su rekle kako je u Beogradu padala ''slaba kišica'', dok je njima u avionu servirana druga priča - da je u srpskoj prestonici, takoreći, potop.

- Avion je, u suštini, kretao da sleće, pa je opet uzleteo i na kraju smo završili u Budimpešti i kako smo sleteli, samo je pilot rekao da smo sleteli u Budimpeštu. Nakon toga, rekli su nam da napustimo avion, to jest, otvorili su vrata, izašli smo iz aviona i onda smo satima čekali da dođu autobusi koji su navodno organizovani.

Kako je rekla naša sagovornica, među našim putnicima na aerodromu bilo je i mnogo stranaca.

Satima bili bez hrane i vode

- Tek nakon 4 sata smo dobili po flašicu vode! Zvali smo srpsku ambasadu, niko nam se ne oglašava, niko nije hteo da sa nama priča. Bilo je sa nama i mnogo stranaca, trebalo je da sletimo noćas u 1h za Beograd, svi radimo danas. Ja prva ne mogu da radim jer su nas na kraju potrpali u buseve, bez da nam daju drugu opciju, a kad smo dobili WizzAir, rečeno nam je da je aerodrom u Budimpešti taj koji je dužan da obezbedi transfer! - govori u dahu sagovornica Republike H.J.

Nenaspavani, gladni, iscrpljeni i nadasve, prepušteni sami sebi, shvatili su da se ova kompanija na najgori mogući način bahati prema svojim putnicima, a ovo iskustvo žele da podele i sa ostalima koji planiraju svoja putovanja u skorije vreme u nadi da im se neće desiti ovakav peh.

Avion nastavio dalje

- Rečeno nam je da ćemo prinudno sleteti zbog nevremena u Beogradu, ali mi samo nije jasno kako je avion AirSerbia iz Lisabona mogao normalno da sleti u Beograd, a avion WizzAira nije mogao? Da zlo bude veće, naš avion je uredno nastavio dalje za Dortmund! Tužićemo svi kolektivno WizzAir! Onda su pokušali da prodaju priču da nemaju svog predstavnika, niko da nam da nijednu informaciju - objasnila je naša sagovornica.

Kako bi njihova agonija bila još teža, kada su im na kraju stigli autobusi, intervenisala je i policija, te ih prisilno ubacila u iste, ne ostavljajući im prostora da išta kažu, ili pitaju. 

Kako saznaje Republika, osoblje aerodroma bilo je veoma neprijatno prema našim putnicima. Međ sobom su govorili na mađarskom, ignorisali ih, a pasošku kontrolu su ponovo prošli.

Uigran tim prevaranata

Očigledno su ovakve situacije za kompaniju WizzAir uobičajena pojava, a pošto nisu oni ti koji su noć proveli na aerodromu, daleko od svojih porodica, biće da ih ova situacija nimalo nije dotakla, budući da se nisu oglasili.

- Agonija je bila preduga, samo su nas šikanirali, dok su nam davali besmislene izgovore da bi se oprali i opravdali nekako svoj bezobrazluk. Umesto da su nas spakovali u drugi avion, ili da sačekamo da nevreme prođe, pa da krenemo za Srbiju, uvalili su nas u autobuse, jer im je tako odgovaralo! To je uigran tim prevaranata, lažu da će se neko pojaviti da te sačeka i onda doživiš ovako nešto, sramota! - za kraj je dodala naša sagovornica.

Ove krugove pakla kroz koje su naši turisti prošli pamtiće za života, a ovaj slučaj je samo jedan od mnogih gde su se ljudi susreli sa neljubaznošću, ali i prevarama, gde im je jedno obećano, a drugo dato.

Vodite računa da ne budete vi ti koji će biti prevareni, te unapred proverite sve kada se odlučujete za određenu aviokompaniju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading