VIŠE OD 100 SRBA ZAROBLJENO NA AERODROMU U BUDIMPEŠTI! Gladni i žedni, 12 sati čekaju da se vrate kući! (FOTO)

Autor:

Vesti

16.08.2023

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog pomerenog leta iz Lisabona Srbe ne puštaju sa aerodroma u Budimpešti!

VIŠE OD 100 SRBA ZAROBLJENO NA AERODROMU U BUDIMPEŠTI! Gladni i žedni, 12 sati čekaju da se vrate kući! (FOTO)

Foto: Republika

Srpski putnici koji su poleteli sa lisabonskog aerodroma već više od 12 sati proživljavaju horor u Budimpešti, a glavni krivac je kompanija Wizzair koja je, po ko zna koji put, izigrala poverenje svojih putnika.

Za naš portal, jedna od putnica koja preživljava pakao na aerodromu u Budimpešti, dala je izjavu:

- Let kompanije WizzAir trebalo je iz Lisabona da poleti u 20.40 časova, kasnio je i stizale su nam poruke kako kasni u startu iz Beograda, skoro 2 sata! Krenuli smo u 22.15 časova iz Lisabona, nije nas niko ni o čemu obavestio u avionu, samo je rečeno da je u Beogradu teško nevreme i da ne može da se sleti, međutim, pilot nam nije rekao da slećemo za Budimpeštu, nije nam uopšte rekao da ćemo ranije sleteti.Tad su nam samo saopštili da će nas predstavnik WizzAir-a sačekati i dati nam više informacija. Par minuta po sletanju, a pre samog sletanja nas je obavestio da slećemo za Mađarsku.

- Čekali smo u avionu da nam otvore gejt, dok u međuvremenu nismo dobili nikakve informacije, samo su nam rekli da izađemo svi iz aviona. Mi sve vreme čekamo, celu noć, od dva i nešto ujutru, od kad smo sleteli, da dobijemo neku informaciju kako ćemo dalje do Beograda, da li će doći neki drugi avion po nas, ili autobus, da nam neko kaže šta se dešava. Nas je više od 200, predstavnika WizzAir-a nema ni na vidiku, niko se ne pojavljuje. Aerodrom u Budimpešti ni nema predstavništvo WizzAir-a, nema supervizora, niti kompaniju koja ih predstavlja. Osoblje aerodroma je bilo jako neprijatno prema svima nama, celu noć su nas maltretirali ne davajući nam informacije. Od 3h su nam pričali da nam stiže autobus za 5 minuta i da ćemo, najverovatnije, kad stigne autobus, da nas prebace za Beograd - govori za Republiku izrevoltirana putnica, H.J. te dodaje:

- Autobusi su stigli pre dva sata, mi smo smešteni pre sat i nešto u autobus koji nikako da krene. Sada, kada je trebalo da krenemo, ne možemo, zato što treba da se plati stajanje, naplatna rampa za aerodrom koja iznosi 200 evra po autobusu. Ne dozvoljavaju nama, putnicima, da platimo. Vozač autobusa koji je iz neke eksterne agencije neće da otvori rampu da možemo konačno da krenemo posle 12 sati čekanja, zato što WizzAir mora da plati. Svi smo u agoniji - kaže naša sagovornica u želji da se konačno zbrinu i stignu svojim porodicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading