DIVLJA GRADNJA NA BEOGRADSKOM AERODROMU Nikla perionica uz Šojićev amin

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru kompleksa aerodroma "Nikola Tesla" sazidan objekat od oko 800 kvadrata, bez neophodnih dozvola

DIVLJA GRADNJA NA BEOGRADSKOM AERODROMU Nikla perionica uz Šojićev amin

Foto: ST/Dragan Kadić

U okviru kompleksa beogradskog aerodroma sazidana je perionica, ali bez neophodnih dozvola, otkriva Srpski telegraf. A to nije moguće bez koruptivnih radnji i saglasnosti s nekim iz uprave. Saša Vlaisavljević, u narodu poznatiji kao Sale Šojić, direktor je preduzeća "Aerodrom Nikola Tesla" AD.

Naime, objekat površine od 800 kvadrata, podignut na parkingu aerodroma, predviđen je za perionicu.

- Sazidali su objekat u okviru aerodromskog kompleksa. Početkom marta, aprila počeli su radovi. To su teški građevinski radovi. Gradnja je maltene privedena kraju, objekat pokriven. Tu je planirana perionica. I sve to bez neophodnih dozvola. A zna se koliko tamo važe stroga pravila, kao uostalom i svuda u svetu. Ne bi to bilo moguće bez saglasnosti uprave, Vlaisavljevića i saradnika - priča sagovornik Srpskog telegrafa.

Protekle sedmice je, kako dodaje, reagovalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i radovi su stopirani.

- Teško je poverovati da bi bilo ko mogao da preduzme radove na aerodromu, a da to niko ne primeti. To je jednostavno nemoguće. Ceo slučaj je pod istragom. Naročito što je već bilo sličnih primera.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Radovi stopirani posle reakcije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Među njima je i slučaj lanca restorana "Valter", čiji su vlasnici, kako je pisao Srpski telegraf, na beogradskom aerodromu adaptirali lokal na svoju ruku, takođe, bez neophodnih dozvola. Ni ovde nije reagovala uprava aerodroma, već Ministarstvo građevinarstva i naložilo vraćanje u pređašnje stanje.

- Svako ko želi da gradi ili zakupi neki prostor na aerodromu mora da ima kompletnu dokumentaciju, do najsitnijih detalja. Ne bi sigurno trošili novac za gradnju ili adaptaciju da postoji promil sumnje da inspekcija može da im naloži da sve uklone, nego im je, očigledno, neko iz uprave to aminovao i obećao da će to tako proći - navodi naš sagovornik.

Inače, uz ove, niz drugih problema je obeležio početak letnje sezone na beogradskom aerodromu - od otkazivanja i kašnjenja letova preko tehničkih i problema s prtljagom, koji su doveli do nesnosnih gužvi.

Sve to je, kako je pisao Srpski telegraf, direktna posledica odluka koje (ni)je donosio francuski "Vansi", pa je, pre svega, broj zaposlenih daleko manji od naraslih potreba. Ipak, podjednako je kriv i Vlaisavljević, kojem je u opisu posla da nadgleda kako radi ovaj francuski koncesionar.

Na pitanja Srpskog telegrafa poslata Vlaisavljeviću i kompaniji Aerodrom "Nikola Tesla" nisu odgovorili.

 

Neke od afera

- za manje od pet godina na službena putovanja potrošio više od 500.000 evra. Posetio, između ostalog, i Zid plača u Jerusalimu, Bečku operu, Boljšoj teatar...
- sva njegova i putovanja zaposlenih realizovana preko svoje firme "Skaj multikom", čiji su vlasnici (kao paravan?) njegov kum i prijatelj
- kupio preko "Skaj multikoma" poslovnu zgradu u Beogradu, vrednu četiri miliona evra
- kupio superluksuzni porše panamera, registrovao ga na ime kuma iako ga je jedino on koristi
- divljao kroz Beograd u panameri vozeći čak 221 kilometar na sat
- koleginice s posla razvozio kući u poršeu, usput pokušavajući da ih "zaskoči"
- tužilaštvo zvanično potvrdilo da se istražuju tenderi koje je raspisivao dok je vodio aerodrom
- u vreme dok je važila zabrana zapošljavanja primio 200 svojih ljudi na aerodrom
- zaposlio na aerodromu fudbalskog trenera, koji trenira njegovog mlađeg sina, a kasnije, kada ovaj nije ubacivao njegovog sina u igru, tražio od bivših saradnika (tada je već napustio aerodrom) da ga šikaniraju i otpuste

 

Tim-bilding kao mobing

Jedna od Vlaisavljevićevih afera je i ona kada je u vili s dvorištem na Bulevaru patrijarha Pavla u septembru 2020. organizovao tim-bilding za zaposlene, koji su morali da se takmiče u poznavanju svog direktora. Pitanja su bila koju kafu voli, koja mu je najdraža pesma, omiljeno jelo, najdraža glumica... Sve to je organizovao na račun firme.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading