"VALTER" NA DIVLJE GRADI NA AERODROMU: Poznati lanac restorana na udaru Ministarstva!

Autor:

Vesti

19.07.2023

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S obzirom na stroga pravila, sumnjamo da su sve radili uz amin nekog sa aerodroma, kaže naš izvor.

"VALTER" NA DIVLJE GRADI NA AERODROMU: Poznati lanac restorana na udaru Ministarstva!

Foto: Printscreen

Aerodrom Nikola Tesla

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" već neko vreme je na lošem glasu zbog svakodnevnog kašnjenja letova, ali da tamo vlada potpuno rasulo i bezvlašće, pokazuje i to što se zakupci ponašaju kao pušteni s lanca.

Naime, kako priča izvor našeg portala sa aerodroma, vlasnici lanca restorana "Valter" adaptirali su lokal potpuno na svoju ruku bez ikakvih dozvola, a zna se koliko tamo važe stroga pravila (uostalom, kao i svuda u svetu). Zbog toga je reagovalo Ministarstvo građevine i naložilo vraćanje u pređašnje stanje. Međutim, sumnja se da je ovaj lanac sve uradio u dogovoru s nekim iz uprave aerodroma.

Bezakonje

- Na aerodromu vlada totalno bezakonje, nikakve kontrole nema. Nema dana da neki let ne kasni, tehnika se kvari na nekoliko dana, nema dovoljno zaposlenih, a i one koje dovedu ne stignu da prođu obuku kako treba. Stranci su počeli da nas izbegavaju jer već mesec dana ne možemo da se saberemo. A ovo za "Valter" je sigurno nečije maslo. Svako ko želi da zakupi neki prostor mora da ima kompletnu dokumentaciju šta namerava, kako će sve to da izgleda, ma do najsitnijih detalja. Zbog osetljivosti na terorističke pretnje bezbednost na aerodromima je na veoma visokom nivou. Ne bi sigurno trošili novac za adaptaciju da su razmišljali da inspekcija može da im naloži da sve uklone, nego im je, očigledno, neko iz uprave to aminovao i obećao da će to tako proći - kaže naš sagovornik.

Mimo dozvole

Sa aerodroma su izbegli da konkretno odgovore na naša pitanja da li je tačno da "Valter" prekršio propise, zbog čega je reagovala inspekcija i naložila da se lokal vrati u prvobitno stanje.

- U skladu sa aktuelnim propisima, zakupac je u obavezi da pre početka izvođenja radova i privođenja nameni bilo kog dela poslovnog prostora izradi i preda tehničku dokumentaciju u skladu sa zakonom i zahtevom nadležnog ministarstva, kao i da ishoduje sve neophodne dozvole i saglasnosti. Prema dostupnim informacijama, zakupac se trenutno nalazi u proceduri ishodovanja neophodnih dozvola - stoji u odgovoru Republici.

Iz odgovora proističe da su iz "Valtera" izvršili adaptaciju, pa tek onda tražili dozvolu. Iz "Valtera" uopšte nisu ni odgovorili na naša pitanja.

"Vansi" tužaka ministra

Haos na beogradskom aerodromu inače traje od početka turističke sezone, dakle već mesec dana. Otkazivanje i kašnjenje letova, tehnički problemi i žalbe nezadovoljnih putnika obeležili su letnju sezonu.

Ni to što im letovi svakodnevno kasne, što im oprema ne funkcioniše, što su izašli na loš glas, glavni problem im je - ministar Goran Vesić. Naime, francuska kompanija "Vansi", koja upravlja aerodromom, tužakala je u dopisu Ministarstvu finansija Gorana Vesića, žaleći se što često dolazi u kontrole beogradske vazdušne luke!

Dodali su i da nije u redu da Vesić objavljuje podatke o zaradama i uopšte razgovara sa zaposlenima, odnosno da to nije u skladu s dobrom praksom i da su sa Srbijom dosad imali dobru saradnju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
Sojić

19.07.2023 13:40

Zaboravi li ste da napisete da je glavni krivac za to sto je Valter izvodio gradjevinske radove na aerodromu bez gradjevinske dozvole je to sto Sasa Vlaisavljević zvani Šojić nije radio svoj posao i kontrolisao sta se radi na aerodromu. Mada ovde je bio placen da neradi svoj posao i da zmuri kada su se izvodili radovi. Inače provizija mu je bila cista sitnica od 50.000€.

Zabrinuti

19.07.2023 13:57

Ovo se smisljeno radi, da aerodrom i drzava izgube tesko steceni ugled Vansi staviti prex odkuku: ili da radi po ugovoru, ili raskid uz sva placanje Dosta bahatosti