SVI ĆUTE NA SLUČAJ VALTER: Da li će tužilaštvo reagovati?

Autor:

Vesti

26.07.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnici ovog lanca restorana su na Aerodromu Nikola Tesla adaptirali lokal bez neophodnih dozvola. Ministarstvo građevinarstva promptno reagovalo, dok se čekaju ostale nadležne institucije da istraže korupciju

SVI ĆUTE NA SLUČAJ VALTER: Da li će tužilaštvo reagovati?

Foto: Printscreen

Vlasnici lanca restorana "Valter" su na Aerodromu Nikola Tesla adaptirali lokal na svoju ruku, bez neophodnih dozvola, iako tamo važe stroga pravila, kao i svuda u svetu.  Ministarstvo građevinarstva je promptno reagovalo i naložilo vraćanje u prethodno stanje lokala.

Izostaje, međutim, reakcija ostalih nadležnih institucija koje je trebalo da prečešlja ceo slučaj kako bi bezakonje u vazdušnoj luci bilo zaustavljeno. 

- Svi ćute na korupciju već pet dana.  Da li će nadležni konačno reagovati, istražiti ozbiljne sumnje na korupciju. Oni tamo imaju pune ruke posla - priča upućeni sagovornik Republike. 

Sumnja se, kako je već pisao naš portal i Srpski telegraf, da je u svemu bilo i koruptivnih radnji, odnosno da je ovaj lanac restorana sve uradio u dogovoru s nekim iz uprave aerodroma.

- Tužilaštvo jednostavno mora da reaguje jer teško je poverovati da bi "Valter" ili bilo koja druga kompanija mogli da preduzmu radove na aerodromu, a da to niko ne primeti. To je jednostavno nemoguće - obrazloženo je tada.

Republika

Foto: Printscreen

Sumnja se na korupciju na aerodromu Nikola Tesla

Podsetimo, i naš izvor s aerodroma koji je otkrio da je "Valter" adaptirao lokal na svoju ruku i bez dozvola uveren je da je to nečije maslo. On je objasnio da svako ko želi da zakupi neki prostor mora da ima kompletnu dokumentaciju šta namerava, kako će sve to da izgleda, do najsitnijih detalja.

- Ne bi sigurno trošili novac za adaptaciju da su razmišljali da inspekcija može da im naloži da sve uklone, nego im je, očigledno, neko iz uprave to aminovao i obećao da će to tako proći - rekao je naš sagovornik.

Inače, kako smo već pisali, u dopisu s aerodroma izbegli su da odgovore na pitanja da li je tačno da je "Valter" prekršio propise, zbog čega je reagovala inspekcija i naložila da se lokal vrati u prvobitno stanje.

Naime, u odgovoru Srpskom telegrafu navedeno je da je zakupac u obavezi da pre izvođenja radova obezbedi neophodne dozvole. Takođe, iz aerodroma nam je odgovoreno da se zakupac "nalazi u proceduri ishodovanja neophodnih dozvola". Ni iz "Valtera" nisu odgovorili na naša pitanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zabrinuti

26.07.2023 15:07

Molim novinara, pisca tejsta, da nam prevede na SRPSKI rec promptno!!!!!