RAZMOTAVA SE KLUPKO DIVLJE GRADNJE NA AERODROMU! TUŽILAŠTVO ČEŠLJA "VALTER": Sumnja se na korupciju

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemoguće je da se izvedu radovi bez dozvole, a da to niko ne primeti, kaže naš izvor

RAZMOTAVA SE KLUPKO DIVLJE GRADNJE NA AERODROMU! TUŽILAŠTVO ČEŠLJA "VALTER": Sumnja se na korupciju

Foto: Printscreen

Ministarstvo građevine naložilo je vraćanje u prethodno stanje lokala na beogradskom aerodromu kojeg je bez dozvola adaptirao lanac restorana "Valter", a da bi bezakonje u vazdušnoj luci bilo zaustavljeno, ceo slučaj će ispitati i tužilaštvo ako se potvrde sumnje na korupciju.

Naime, saznajemo da se sumnja da je u svemu bilo i koruptivnih radnji, odnosno da je ovaj lanac restorana sve uradio u dogovoru s nekim iz uprave aerodroma.

- Tužilaštvo jednostavno mora da reaguje jer teško je poverovati da bi "Valter" ili bilo koja druga kompanija mogli da preduzmu radove na aerodromu, a da to niko ne primeti. To je jednostavno nemoguće - obrazloženo je Srpskom telegrafu.

Podsetimo, i naš izvor s aerodroma koji je otkrio da je "Valter" adaptirao lokal na svoju ruku i bez dozvola uveren je da je to nečije maslo. On je objasnio da svako ko želi da zakupi neki prostor mora da ima kompletnu dokumentaciju šta namerava, kako će sve to da izgleda, do najsitnijih detalja.

- Ne bi sigurno trošili novac za adaptaciju da su razmišljali da inspekcija može da im naloži da sve uklone, nego im je, očigledno, neko iz uprave to aminovao i obećao da će to tako proći - rekao je naš sagovornik.

"Valter" se nije udostojio da odgovori na naša pitanja. Zato smo ih pitali opet: Da li će odgovoriti i kada? Kako komentarišu nalog da se radovi obustave? Da li imaju informaciju o tome da će tužilaštvo ispitati ceo slučaj zbog toga što postoji osnovana sumnja da su postojale i koruptivne radnje? Kako komentarišu najave da će prema njima biti istaknut odštetni zahtev ovim povodom?

Da podsetimo, u dopisu s aerodroma izbegli su da odgovore na naša pitanja da li je tačno da je "Valter" prekršio propise, zbog čega je reagovala inspekcija i naložila da se lokal vrati u prvobitno stanje. Naime, u odgovoru Srpskom telegrafu navedeno je da je zakupac u obavezi da pre izvođenja radova obezbedi neophodne dozvole. Takođe, iz aerodroma nam je odgovoreno da se zakupac "nalazi u proceduri ishodovanja neophodnih dozvola".

Iz ovog odgovora proističe da je prvo obavljena adaptacija, pa tek onda tražena dozvola.

Vesić: Aerodrom mora da funkcioniše besprekorno

Ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je preko Tvitera da insistira kod koncesionara, francuske kompanije "Vansi", da učini dodatne napore da bi aerodrom funkcionisao normalno.

- Mi smo, kao država, uradili sve što smo dodatno mogli, omogućili smo i drugim zemaljskim operaterima da rade na aerodromu. Situacija je bitno bolja, ali je još daleko od idealne. Nadam se da će koncesionar nastaviti da unapređuje svoje poslovanje onako kako tražimo kao država jer njihova obaveza je da aerodrom funkcioniše besprekorno - naveo je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Сања

20.07.2023 13:12

Још један доказ да је у Србији све могуће…