ČOVEČE, IMAŠ LI OBRAZA? DETE POGINULO, TI URLAŠ NA NOVINARKU: Užasno ponašanje prvog čoveka Bačke Palanke

Autor:

Vesti

03.08.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branislav Šušnica ne vidi problem u činjenici da je čak 27 puta prijavljeno da je vetar pokidao kabl pod naponom koji je ubio dečaka (13).

ČOVEČE, IMAŠ LI OBRAZA? DETE POGINULO, TI URLAŠ NA NOVINARKU: Užasno ponašanje prvog čoveka Bačke Palanke

Foto: printscreen/backapalankavesti.com

Trinaestogodišnji dečak stradao je od strujnog udara u Bačkoj Palanci. Preminuo je u ponedeljak, a devet dana ranije na isti način poginuo je i njegov deda (majčin teča) kad je pokušao da skloni strujne kablove koji su pali u dvorište nakon oluje.

Prva tragedija dogodila se neposredno posle razorne oluje i jasno je da nije mogla biti sprečena. Druga je, međutim, i te kako mogla da bude izbegnuta s obzirom na to da je nadležnima problem s kablovima pod naponom na mestu gde je stradao dečak prijavljen čak 27 puta. Niko ih nije uklonio...

BIĆE ISTRAGE

I nije sada najvažnije ko je kriv, to će se utvrditi u istrazi koja je pokrenuta. Ali važno je da se javnost pozabavi skandaloznim ponašanjem predsednika opštine Bačka Palanka Branislava Šušnice.

Šušnica napada novinare jer su se, zamislite, usudili da mu traže pojašnjenje zašto se nije reagovalo na prijave građana, kao i informaciju da li i koliko još ima kablova pod naponom koji nisu uklonjeni? Umesto objašnjenja, Šušnica je verbalno napao novinarku portala BAP vesti, bukvalno urlajući na nju.

- Treba da vas je sramota. Treba da pitate nešto drugo. Kako ćemo sanirati grad? Je l' možemo vratiti dete? Nećemo vratiti dete. Treba da vas je sramota. Završio sam s vama! Imate, ljudi, Elektrovojvodinu, imate montere, struku koji treba da priča o tome. Vi postavljate predsedniku opštine pitanje koliko ima kablova. Sram vas bilo, bre - čuje se (i vidi) na snimku koji je napravila novinarka tokom razgovora sa Šušnicom.

I dok je tako vikao, izrekao je da, srećom, kako kaže, nije bio u zgradi opštine kad ga je istim povodom tražila druga novinarska ekipa. Pa šta bi radio, tukao?

Palančani traže smenu Šušnice

Građani Bačke Palanke okupljaju se posle tragedije ispred zgrade opštine protestujući zbog smrti dečaka. Na protestu je juče bio i ceo razred stradalog dečaka. Nošene su parole "Pravda za Acu", "Koliko košta život jednog deteta" i slične.

SLUŽBENE RADNJE

Šušnica nije odgovorio na pitanja koja smo mu danas poslali, od kojih je najvažnije zašto je izostala reakcija na 27 prijava, odnosno zašto opasni kablovi nisu uklonjeni i čija je to odgovornost. S druge strane, iz Elektrovojvodine nisu odgovorili na prozivke Šušnice, ali su iz EDS, krovne firme kojoj pripada i Elektrovojvodini, upitani za tragedije u Bačkoj Palanci, loptu vratili u dvorište Šušnice, odnosno opštinskih komunalnih preduzeća:

- Na navedenoj lokaciji, pored distributivne mreže "Elektrodistribucije", nalazi se i mreža javne rasvete, koja je u nadležnosti lokalnog javno-komunalnog preduzeća iz Bačke Palanke. U vezi predmetnog tragičnog događaja, nadležni državni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i prikupljanja dokaza, te u ovoj fazi nismo u mogućnosti da dostavimo izjašnjenje o pojedinostima događaja zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading