MUP SRBIJE IZDAO SAOPŠTENJE! Ovo su najnovije informacije o ugroženima u oluji!

Autor:

Vesti

19.07.2023

23:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MUP Srbije se oglasio i saopštio prve informacije o štetama i žrtvama koje je izazvalo nevreme u Srbiji.

MUP SRBIJE IZDAO SAOPŠTENJE! Ovo su najnovije informacije o ugroženima u oluji!

Foto: Tanjug/S. RISTIĆ

Pomoćnik načelnika uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice MUP Srbije Miloš Milenković rekao je da nema informacija o povređenima u oluji u Srbiji.

Prema njegovim rečima, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP-a Srbije uspešno su spasili jednu žensku osobu koja je bila zarobljena u svom vozilu u Parku prirode Begeč kod Novog Sada nakon što je na njen automobil palo polomljeno stablo.

- Jedna kritična situacija je bila i kod Šapca, gde su dve muške osobe bile zarobljene i u opasnosti na reci Savi. Na lice mesta je izašao spasilački tim za operacije na vodi - rekao je Milenković i dodao da su oba muškarca spasena.

On kaže da su pripadnici spasilačkih jedinica u ovom trenutku primarno angažovani u Mačvanskom okrugu, na području grada Šapca i u opštinama Bogatić, Koceljeva i Loznica kao i na teritoriji Sremske Mitrovice, Rume i Šida.

- Spasilačke ekipe su na terenu i u Južnobačkom okrugu kod Bača i Bačke Palanke, ali i na području grada Beograda i u Pančevu. Pripadnici naših jedinica su angažovani na uklanjanju polomljenih stabala koja su pala na kolovozne trake kako bi se saobraćaj što pre normalizovao - rekao je Milenković.

On je istakao da su svi kapaciteti na raspolaganju i u pripravnosti i ponovio da je Sektor za vanredne situacije MUP izdao upozorenje nadležnim teritorijalnim organizacionim jedinicama sektora za vanredne situacije i štabovima za vanredne situacije kako bi pravovremeno sve svoje kapacitete stavili u stanje pripravnosti.

- Pratićemo dalji razvoj meteorološke situacije u koordinaciji sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom. MUP je na svojoj zvaničnoj veb stranici izdao uputstvo građanima kako da se ponašaju ukoliko se nađu izloženi direktnoj opasnosti od olujnog nevremena - rekao je Milenković i poručio da bi u slučaju oluje ljudi trebalo da se sklone sa otvorenog prostora i od nosećih konstrukcija, visokih objekata, zgrada i drveća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading