IZDRŽITE JOŠ MALO, STIŽE NAM OSVEŽENJE Do kraja dana pljuskovi i grmljavine pogodiće ove delove Srbije

Autor:

Vesti

13.07.2023

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog dolaska svežije vazdušne mase iznad vrele podloge i atmosfere, biće veoma idealnih uslova za formiranje snažnih grmljavinskih oluja sa gradom, vetrom i pljuskovima

IZDRŽITE JOŠ MALO, STIŽE NAM OSVEŽENJE Do kraja dana pljuskovi i grmljavine pogodiće ove delove Srbije

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je na svom sajtu objavio upozorenje o pljuskovima sa grmljavinom koji će oko 17 časova pogoditi Vojvodinu i zapadnu Srbiju. Očekuje se ponegde kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom.

S obzirom kakva vrućina je danas u Srbiji, prijaće kiša da malo "ohladi" i spusti temperaturu. U Čačku je danas izmereno 46 stepeni, a ni u ostatku Srbije nije mnogo lakše s obzirom kakva je vrućina. 

Zbog dolaska svežije vazdušne mase iznad vrele podloge i atmosfere, biće veoma idealnih uslova za formiranje veoma snažnih grmljavinskih oluja sa gradom, olujnim vetrom i veoma obilnim pljuskovima.

Najveća verovatnoća za grmljavinske oluje očekuje se na području Vojvodine, Podrinja, Beograda, Mačve, severa Šumadije, Pomoravlja, Podunavlja i Braničevskog okruga.

U toku noći i do petka ujutro hladni front kao oslabljen stići će i do juga i istoka Srbije, ali doneće samo neznatni pad temperature i pojačan severozapadni vetar.

U petak će biti znatno ugodnije, uz temperature od 30 do 33°C, u Beogradu do 31°C, a prijatno osveženje donosiće i severozapadni vetar. Biće uglavnom sunčano, uz malo oblaka, a vedro i vrelo i dalje se očekuje na jugu Srbije, uz temperature do 36°C.

Za vikend ponovo vedro i sve toplije, pa se početkom sledeće sedmice očekuje vrelo, uz temperature od 35 do 40°C, a najtopliji dan biće ponedeljak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading